Bajnokok Ligája

A Lille visszavágott a BATE Boriszovnak

A Bajnokok Ligája F csoportjának ötödik fordulójában a fehérorosz BATE Boriszov a francia Lille együttesét fogadta. A két csapat első meccsén a BATE nagy meglepetésre 3-1-re győzött Franciaországban, ezúttal a Lille bizonyult jobbnak 2-0 arányban.

A franciáknak még volt némi esélyük, hogy megszerezzék a csoportban a harmadik helyet, ehhez azonban először legalább három góllal, vagy minimum 4-2-re győzniük kellett volna Fehéroroszországban. Nehezítette dolgukat, hogy Chedjou, Béria és de Melo sérült, Debuchy és Balmont pedig pihen, ők el sem utaztak a mérkőzésre.

Rendkívül nehéz látási viszonyok között, ködben játszottak a csapatok, a meccs színvonala eleinte igazodott az időjáráshoz. A 14. percben azonban teljesen váratlanul vezetést szerzett a Lille, a labda Sidibéhez került, aki a tizenhatos vonaláról a hosszú felső sarokba emelt (0-1). A BATE ezt követően kétszer is azonnal egyenlíthetett volna, de előbb Olehnovics, majd Rodionov hibázott el jó lehetőséget.

A Lille 2-0-ra győzött a BATE Boriszov otthonában

A vendégeknél első Bajnokok Ligája mérkőzését játszotta a 21 esztendős Bruno, a fiatal belga csatár óriási helyzetet hagyott ki, amikor a 21. percben üres kapu fölé vágta a labdát. Tíz perccel később már nem remegett meg a támadó lába: Digne futott el bal szélen, középre adott, Bruno pedig közelről a hálóba lőtt (0-2).

A második félidő első veszélyes lehetőségét a hazaiak alakították ki, a 49. percben Elanának kellett hárítania Bressan lövését. Később a Lille visszavette a kezdeményezést, az 56. percben Martin kísérletét követően Radkov a gólvonalról szabadított fel. A hajrához közeledve a BATE kapott egy utolsó esélyt, amikor a játékvezető némileg szigorúan kiállította Sidibét, de a hazaiak nem tudtak azzal élni.

Győzelme ellenére a Lille utolsó helyen végez a csoportban, a Boriszovnak még van matematikai esélye a 16 közé jutásra. Sorsa azonban nemcsak saját kezében van: ki kell szurkolnia a Valencia győzelmét a Bayern München ellen, majd le kell győznie Németországban a Bayern Münchent.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bajnokok-ligaja-f-csoport-2012-2013/1322551 
Bajnokok Ligája
F csoport, 5. forduló
BATE Boriszov-Lille 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Sidibe (14.), Bruno (31.)
Kiállítva: Sidibe (73.)