Európa Liga

Belefér az Arsenalnak, hogy Wenger egy rakás sztárt otthon hagyott?

  • MVB80

Az Európa Liga második fordulójában a BATE Boriszov otthonában lép pályára az Arsenal.

Fura érzés lehet az Arsenal-drukkerek számára, hogy a BL-játéknapokon idén nem kell a tévé előtt ülve szurkolni csapatuknak, amely a második számú sorozatban, az Európa Ligában a Milannal holtversenyben a fogadóirodák favoritjának számít.

A csoportkör első fordulójában, a Köln ellen csak a Londont elárasztó német drukkerek miatt volt bonyodalom, az Arsenal 0-1-ről fordítva végül megoldotta a házi feladatot.

Wenger számára a Brighton elleni bajnoki tűnik a prioritásnak

A második körben a magyar csapatok számára fájó emlékeket okozó BATE Boriszov lesz Olivier Giroudék ellenfele, a fehérorosz csapat legutolsó hét nemzetközi kupameccsén veretlen maradt otthon (négy győzelem, három döntetlen a mérleg), utoljára még a Barcelonától kapott ki két évvel ezelőtt.

Az Arsenal először találkozik fehérorosz ellenféllel, és mivel hétfőn a csapat még bajnokit játszott a WBA ellen, vasárnap pedig már ismét jelenése van a Brighton ellen, így Arsene Wenger a sztárok egy részét el sem vitte magával.

Alexis Sánchez, Mesut Özil, Alexandre Lacazette, Aaron Ramsey, Granit Xhaka, Laurent Koscielny és Héctor Bellerín az otthonában követheti majd a csütörtök esti meccset.

Bekerült viszont az utazókeretbe jó néhány fiatal, Reiss Nelson, Ainsley Maitland-Niles és Joe Willock neve egyelőre keveseknek csenghet ismerősen, bár a Doncaster elleni Ligakupa-meccsen például mindhárman pályára léptek, Nelson és Maitland-Niles ráadásul kezdőként.

Az előzetes összeállítás alapján Giroud, Theo Walcott vagy Per Mertesacker képviseli majd a rutint az Arsenalban, Wenger pedig nyilván úgy gondolkodik, a fiataloknak is könnyebb, ha ilyen kipróbált harcosok mellett szoknak bele a felnőttfutballba.

Ez a vegyes felállás a Köln és a Doncaster ellen bevált, bár hátul azért voltak bizonytalanságok, ami adhat némi esélyt a BATE-nak.

A fehérorosz csapat zsinórban 11 bajnoki címet nyert, most viszont csak a harmadik helyen áll, igaz, hátránya csak két pont az éllovas Sahtar Szoligorszk mögött.

A BATE az utóbbi években rendszeres szereplője volt a BL-csoportkörnek, az utóbbi nyolc sorozatból ötször is eljutott odáig, most viszont az EL-ben harcol a továbbjutásért, ehhez pedig nagy segítség lenne, ha az Arsenal ellen tudna pontot vagy pontokat lopni.

1x2    
BATE Boriszov Döntetlen Arsenal
5.70 4.20 1.50
[2621541] 2017-09-28 19:00:00 BATE Borisov - Arsenalx;