Bajnokok Ligája

Durvul a mezőny a BL-selejtezőben

Kedden és szerdán a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulós párharcait rendezik. Ebben a körben már olyan sztárcsapatok is bekapcsolódnak a küzdelmekbe, mint a Fenerbahce, a Sahtar Donyeck, az Anderlecht vagy az Olimpiakosz.

Kedden kilenc, szerdán hat mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligája selejtezőben. Azon csapatok, akik ezt a kört sikerrel veszik, már biztosan az Európa Liga csoportkörében folytathatják, a vesztesek pedig a második számú kupasorozat play off-jában próbálkozhatnak újra. 

A Ferencvárost búcsúztató albán Partizani az osztrák bajnok Salzburgot fogadja. A sógorok a hétvégén 3-1-re kikaptak a bajnokságban és az előző fordulóban a lett Liepaja ellen sem voltak túl meggyőzőek, ennek ellenére reális a bukik által rájuk kínált 1.45-ös szorzó. 

Rendeznek egy balkáni derbit is a bolgár Ludogorets és a szerb Crvena zvezda között, az előző körben mindkét gárda magabiztosan jutott tovább, az első meccsnek a hazai pálya előnye miatt a Ludo a favoritja. Akárcsak a Sparta Praha és a Steaua Bukarest meccsen, valamint nagy tutinak tűnik a Dinamo Zagreb és a Viktoria Plzen győzelme is. 

Ahogy fentebb írtuk, ebben a körben már több sztárcsapat is bekapcsolódik. Az Ajax a görög PAOK ellen 1.60-as szorzóért fogadható, míg a Sahtar Donyeck sikere a svájci Young Boys ellen 1.45-ös oddsot ért. Némileg talán meglepő, hogy az orosz ezüstérmes Rosztov jócskán favoritnak számít a komoly nemzetközi rutinnal rendelkező Anderlecht ellenében. 

A szerdai játéknap slágermérkőzése a Fenerbahce-Monaco párharc lesz. Két ambiciózus klub lévén bizonyosan öldöklő csatára lehet számítani, a fogadóirodák pedig már az első meccsen is háromesélyesnek látják a csatát. A skót Celtic közel háromszoros oddson fogadható a kazah Asztana otthonában, míg a görög Olimpiakosz az oddsok alapján simázhat az izraeli Beer Sheva ellen. 

A Nemanja Nikolicsot is foglalkoztató lengyel bajnok Legia Varsó a szlovák aranyérmes Trencin ellen idegenben kezd, a bukmékerek szerint pedig a szlovákiai mérkőzésnek nincsen egyértelmű esélyese. 

2016-07-26;42
2016-07-27;42