Bajnokok Ligája

Ibrahimovic négy gólpasszt adott, továbbjutott a Porto

Az FC Porto gól nélküli döntetlenre végzett a Dinamo Kijev otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának 4. fordulójában és ezzel továbbjutott a kvartettből. A PSG könnyedén verte a Dinamo Zagrebet.

A sztárokkal teletűzdelt Paris Saint-Germain a pont és szerzett gól nélkül utolsó Dinamo Zagrebet fogadta. Az esélyeknek megfelelően a franciák szerezték meg a vezetést, a 16. percben Ibrahimovic jobb oldali beadását Alex kapásból, 10 méterről a jobb alsóba küldte (1-0). A 61. percben Ibrahimovic újabb szenzációs gólpasszt adott, 18 méterről, közéről a védelem mögé gurított, Matuidi jobbról érkezett és nyolc méterről a kapus alatt, laposan a kapu közepébe gurított (2-0). Négy perccel később Ménez alakítása következett, balról befelé cselezett, majd 14 méterről a jobb alsóba helyezett (3-0) - ezúttal is a svéd volt az előkészítő. Tíz perccel a vége előtt Hoarau állította be a végeredményt, ismét Ibrahimovic indított, 4-0-ra nyert a PSG és ezzel a sikerrel egy pontra felzárkózott az éllovas Porto mögé. A Dinamo Zagreb ezzel a vereséggel biztosan kiesett.

Három kör után százszázalékos teljesítménnyel állt az A csoport élén a Porto, amely ezúttal az egy győzelemmel és két vereséggel harmadik Dinamo Kijev stadionjában lépett pályára. Nem esett gól a meccsen, a portugál csapat immár 21 mérkőzés óta veretlen és az ukrajnai döntetlennel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Bajnokok Ligája
A csoport, 4. forduló
Dinamo Kijev-Porto 0-0
 
PSG-Dinamo Zagreb 4-0 (1-0)
Gól: Alex (16.), Matuidi (61.), Ménez (65.), Hoarau (80.)
 
A csoport állása: 1. FC Porto 10 pont, 2. Paris Saint-Germain 9, 3. Dinamo Kijev 4, 4. Dinamo Zagreb 0.