Bajnokok Ligája

Bőven van érték Szalaiék meccsében!

  • varin

Első tétmeccsét játssza 2022-ben az ukrán bajnok, hazai pálya helyett viszont Lodzban.

A háborús helyzet okán idén először lép pályára tétmeccsen a Dinamo Kijev, amely 2020/21-ben megnyerte a ligát. A fővárosi gárda a 2021/22-es szezonban sem állt rosszul, 2. helye miatt pedig a BL-selejtező második körében csatlakozhatott be, noha természetesen a kiírást nem fejezték be. Hazai pályán viszont nem játszhat a Dinamo, így Lodzban látja vendégül Mircea Lucescu együttese a török ezüstérmes Fenerbahcét.

3899831

Talán kár is kiemelni, igencsak más összetételű és valószínűleg hangulatú keret áll a román sikeredző rendelkezésére, mint néhány évvel ezelőtt. Az idegenlégiósok közül többen elhagyták a csapatot, főleg az ukrán futballisták tértek vissza. Felsorolni is nehéz lenne minden távozót, mindenesetre elég, ha csak Vitalij Mikolenkót vagy Carlos de Penát említjük, akik meghatározó játékosai voltak a csapatnak.

Mindemellett is nagyon kétséges, éppen milyen összeállítást tud eszközölni Lucescu, hiszen Kargbo, Kulach vagy Kostevych sérültek, ráadásul ne felejtsük el, több, mint fél éve nem játszott tétmeccset a Kijev, így a játékosok fittségi állapota megjósolhatatlan.

Noha a háború kitörése óta 15 mérkőzést is játszott a Dinamo, melyek közül csak 3-at veszített el, ezekből semmilyen módon nem lehet kiindulni. Jól csengenek ugyan, hogy egy Galatasarayt, Baselt, Borussia Dortmundot vagy Lyont legyőztek, de ezeket a találkozókat nem lehet összehasonlítani egy olyan mérkőzéssel, ahol az ellenfél is mindent megtesz majd a sikerért.

Szalai Attiláék ugyanis eredményes felkészülési időszakon vannak túl, öt győzelem mellett egy döntetlen színesíti a palettát. A meglepetésre elbukott bajnoki címet követően a rutinos Jorge Jesust nevezték ki a kispadra, a keret nagy része pedig együtt maradt. A legnagyobb név, Mesut Özil ugyan távozott, de a német válogatott játékos sok vizet eddig sem zavart.

Sokkal erősebb csapat jelenleg a Fenerbahce és ezúttal udvariaskodásról sem lesz szó. Nem is véletlen, hogy a fogadók tizedeket vágtak a "vendégek" sikerén, majd erre válaszul viszonylag sokan kezdtek el az ukránokra fogadni, így meglepő módon már ők a favoritok, amivel mi nem értünk egyet. Biztosan elszánt ukrán csapatot látunk majd, de semleges pályán, minden egyéb körülménytől függetlenül is talán inkább a törököknek állna ez a meccs.

{"headTitle":"Dinamo Kijev-Fenerbahce","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-20 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fenerbahce +0","odds":"1.94","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Fenerbahce +0.25","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3899831] 2022-07-20 20:00:00 Dynamo Kyiv - Fenerbahcex;