Tipp

Mikulás-napra már most ajándékkal készülnek a bukik

  • varin

Habár még két hét van a Bajnokok Ligája utolsó játéknapjáig, már most fogadhatunk a Besiktas sikerére.

Ahogyan beharangozónkban a kolléga már jelezte, a B-csoport tűnik a legizgalmasabbnak a Bajnokok Ligája utolsó fordulójában. Itt a Besiktas-Benfica-Napoli trió bármelyik duplája kvalifikálhat még, ez pedig éppen Mikulás napján, azaz december 6-án dől majd el.

Ami biztos, az ukrán Dinamo Kijev csapata már búcsút intett a sorozatnak, két pontjukkal nagy nyomot nem is hagytak bennünk. Mindkét hazai meccsüket elbukták és bár az 5. körben okoztak egy bombameglepetést Nápolyban, reálisan ott is kapniuk kellett volna egy kiadós zakót. A Napolinak 17 szöglete volt, 17-szer próbáltak kapura lőni, végig nyomás alatt tartották Rebrov fiait.

214300

A Besiktas viszont kolosszális csodát hajtott végre, egy lenyűgöző mérkőzésen 0-3-ról egyenlítettek a Benfica ellen, amely akár a portugál csapat kiesését is jelentheti. Ha ez a feltámadás nem ad majd erőt Tosunéknak, akkor szinte biztosan semmi sem.

A bajnokságban is teljesen eltérő a helyzet, amíg a Besiktas második helyen áll a tabellán, hat ponttal megelőzik a Fenert, héttel a Galatát és nagyon valószínű, hogy bajnokok lesznek (a Buyuksehirrel aligha kell számolni), addig a Kijev nagyon szenved otthon, nyolc ponttal vannak lemaradva a Sahtar mögött és néhány nappal a Besiktas elleni, teljesen érdektelen BL-meccs után fogadják a Donyecket, ahol ha kikapnak, fájó búcsút vehetnek a címvédéstől. Ami talán egy nagyon picit az ukránok mellett szól, hogy mindkét gárda pályára lép december 3-án, ám amíg a Kijev a Volyn Lutsk otthonában, addig a törökök a Fenerhez látohatnak.

Amennyiben a Besiktas kikap Kijevben, biztosan kiesik, míg ha döntetlent játszik, akkor csak úgy juthat tovább, ha a Benfica legyőzi otthon a Napolit - ez utóbbira van reális esély, de arra apellálni, hogy Gabbiadiniék vereséget szenved Portugáliában, merészség. Ha a törököknek van egy kis eszük, nem bízzák a véletlenre a továbbjutást és mindent beleadva, a szerdai második félidőben látott játékukkal legyőzik a motiválatlan, gyenge Dinamót.

hatharom.com
Besiktas nyer
Odds: 1.95-2.00
Tét: 6/10
Eddig éri meg: 1.80
A mérkőzés december 6-án, este 20 óra 45 perckor kezdődik
[2363692] 2016-12-06 20:45:00 Dinamo Kijev - Besiktasx;