Bajnokok Ligája

Csoportdöntő és kiütéses győzelem vár ránk szerda este

A Napoli simán lezúzhatja az ukránokat, ám a Besikta-Benfica találkozó hatalmas téttel bír.

Nem bővelkedik izgalmakban a Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának három csoportja. A negyedik, B jelű azonban igen, itt ugyanis eldőlhet, hogy a Besiktas vagy a Benfica jut-e tovább, valamint a Napoli érvényesíti-e a papírformát, és meglesz nekik már ma a kvalifikáció.

   
  1 x 2
Besiktas-Benfica 2.60 3.10 2.70
Napoli-Dinamo Kijev 1.40 4.50 7.00

Elsőként foglalkozzunk is az olaszokkal, az ő helyzetük ugyanis tiszta. Hamsíkék azzal a Dinamo Kijevvel találkoznak, amely eddig egyetlen pontot szerzett és mindössze két gólt lőtt. Szergej Rebrov fiai matematikailag mégy ugyan továbbjuthatnak, ám erre reális esélyük nincs. Az ukrán bajnokságban is csalódást keltően szereplő Jarmolenkóék még úgy is nehezen kerülhetik el a kiadós verést, hogy a hazaiaknál Milik mellett Gabbiadini sem léphet pályára. Itt magabiztos, 3-4 gólos hazai siker várható, amellyel ünnepelhet is a San Paolo közönsége.

Törökországban azonban izgalmasabb a helyzet, amelyik csapat nyer, az helyzeti előnybe kerül. Pontosabban fogalmazva: ha a Benfica nyer, továbbjut, ha a Besiktas, akkor egyetlen pont Kijevben elég lenne az üdvösséghez. Iksz esetén folytatódnak a matekóra. A két fél Portugáliában ikszelt egymással és most is valami ilyesmi eredmény várható. Mind Günes, mind Vitoria mester megszenvedhet majd a kezdőcsapat összerakásával, hiszen a hazaiaknál Kavlak (0/0), Talisca (9/5), Caner Erkin (9/0), Özbiliz (1/0) és Uysal (8/0) is sérült, a portugálok pedig Horta (10/1), Jonas (2/1), Grimaldo (13/2) és Fejsa (14/0) játékára nem számíthatnak - bár mindkét csapatnál az utolsóként felsorolt játékos állapota kérdéses.

Elvitathatatlan, hogy a portugál bajnokságot fölényesen vezető Benfica jobb formában van, mint az utolsó öt meccséből kettőt megnyerő Besiktas, ám hazai pályán a törökök erősek. A fogadóirodák által háromesélyesre taksált mérkőzésen ne várjunk igazán sok gólt, a papírforma eredmény az, amely eddig a törökök mindkét hazai BL-találkozóján megszületett, vagyis az 1-1.

hatharom.com
Napoli + 3.5 gól alatt a Besiktas-Benficán
@1.75
[2363690] 2016-11-23 20:45:00 SSC Napoli - Dinamo Kijevx;
214300