Sportfogadás

Megéri a favoritra fogadni egy kupadöntőben?

  • mr.blonde

Kevés trükkösebb meccs van egy-egy kupadöntőnél, az egy meccsen eldőlő trófeák sorsa meglehetősen kiszámíthatatlan.

Nem is kell messzire mennünk ahhoz, hogy a fentiekre példát hozzunk, hiszen két héttel ezelőtt az Újpest meg tudta lepni a sokkal esélyesebbnek tartott MOL Fehérvár csapatát a Magyar Kupa döntőjében. Azon a találkozón nagyon sok fogadó biztosra vette a fehérváriak végső sikerét, így a fogadóirodák szép summákat kasszírozhattak.

Csütörtökön is rendeznek ám kupadöntőket, amelyek közül a Lipcse-Dortmund meccs viszi a prímet, mi azonban most keleti szomszédunkhoz látogatunk. Az Ukrán Kupa fináléját a bajnok Dinamo Kijev és a bajnokságban 3. helyen végző Zorya vívja majd semleges helyszínen.

[3548622] 2021-05-13 18:00:00 Dynamo Kyiv - Zoryax;5

Ez a Dinamo Kijev éve lehet

A Dinamo Kijev fantasztikus évet zárhat, pedig a szezon elején erre nem sok jel utalt. Óriási közfelháborodásra kinevezték vezetőedzőnek azt a Mircea Lucescut, aki éveket át a Sahtar Donyeck edzőjeként aktív részese volt annak, hogy a Dinamo második számú csapattá silányodott Ukrajnában.

A román mester azonban előbb bejuttatta a csapatot a Bajnokok Ligája csoportkörébe, majd ott a Barca és a Juve mögött, de a Fradi előtt továbbjutott az Európa Ligába, ahol nyolcaddöntőig verekedte magát a gárda, a végállomást a finalista Villarreal jelentette. Az igazán nagy siker azonban hazai porondon történt, hiszen négy szezon után újra sikerült megszerezni a bajnoki címet, tetemes pontelőnyt ráverve a nagy rivális Sahtarra. A Dinamo csütörtökön teheti fel a pontot az i-re, hiszen a kupadöntőt is behúzhatja, ehhez a bajnokság 3. legjobb csapatát kell legyűrnie.

A Zorya ellen két meccse volt az idényben, a hazai 1-1 után márciusban 2-0-ra nyertek a fővárosiak idegenben. A bajnokságban 24 ponttal gyűjtött többet a Dinamo, mint a Zorya, szóval nem csoda, ha a papírforma kijevi sikert ígér.

A meccset semleges pályán rendezik, ami ugyan segíthet a Zoryának, de a Dinamo nagyon meggyőző volt a tavasszal, ez a meccs pedig egy olyan lehetőség, amelyre évek óta várnak - utoljára 2015-ben jött össze a duplázás.

A cikkünket úgy kezdtük, hogy rizikós lehet a favoritra fogadni egy kupadöntőben, most mi mégis úgy látjuk, hogy 1.65 odds felett megérheti egy kis apróval megtenni a Dinamo sikerét. Egy másik meggondolandó tipp lehet a hazai csapat szöglet hendikepje, bár ebben azért rizikó lehet, ha a Dinamo korán vezetést tud szerezni, hiszen ebben az esetben a kezdeményezést is átadhatja az ellenfélnek.

{"headTitle":"Dinamo Kijev - Zorya ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-13 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dinamo Kijev nyer ","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Szögletek - Dinamo -2 (AH) ","odds":"1.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3548622] 2021-05-13 18:00:00 Dynamo Kyiv - Zoryax;