Karrier

A holland útlevél után a válogatott meghívót is postázták

Douglas Franco Teixeira, a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, vagyis az Eredivisiében listavezető Twente brazil születésű játékosa elismerte, különös érzés kerítette hatalmába, amikor az állampolgárság megszerzése után Louis van Gaal meghívta az Andorra és Románia ellen készülő Oranje keretébe.

"Nagyon boldog vagyok, ez egy nagyon különleges nap az életemben" - nyilatkozta az ANP-nek Douglas. "Sok mindent kellett tennem azért, hogy holland állampolgár lehessek. Óriási öröm, hogy most a válogatott meghívóról beszélhetek, keményen megdolgoztam ezért. Három évvel ezelőtt rendkívül nehéz volt minden. Azóta a nyelvtudásom is javult és az országot is sokkal jobban ismerem."

Douglas hazájától távol, Hollandiában épített futballkarriert - Fotó: voetbalprimeur.nl

A 24 esztendős középső védő vágy, hogy jó benyomást tegyen Louis van Gaalra, a hollandok szövetségi kapitányára.

"A célom mindig is az volt, hogy szerepelhessen az Oranjében. Most azért kell küzdenem, hogy hosszútávon is számoljon velem a kapitány. Folytatnom kell a kemény munkát, különösen most, a következő néhány napban. Mindent meg fogok tenni, hogy bebizonyítsam, megérdemlem a bizalmat és helyem van a keretben" - zárta gondolatait a Florianópolisban született futballista, aki 2007 óta erősíti a Twente gárdáját.

Hollandia pénteken, Rotterdamban Andorra nemzeti csapatát látja vendégül, jövő kedden pedig Bukarestben szerepel Románia ellen a világbajnoki selejtező D-csoportjában, melyben a magyar válogatott is érdekelt.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europai-vb-selejtezo-d-csoport-2012-2013/1147869  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europai-vb-selejtezo-d-csoport-2012-2013/1147873