Karrier

Ferguson és Guardiola New Yorkban tárgyalt

Az El Mundo Deportivo információja szerint Sir Alex Ferguson New Yorkba utazott, ahol Pep Guardiolával tárgyalt. A spanyol lap úgy tudja, a Manchester United menedzsere a katalánt szeretné megnyerni utódjának.

Pep Guardiola májusban elköszönt az FC Barcelonától és azóta megérdemelt pihenőjét tölti. A katalán tréner egyértelműen jelezte, hogy a következő egy évben nem vállal munkát, szeretne feltöltődni és a családjával New Yorkba költözött. Az El Mundo Deportivo szerint a helyszín nem véletlen, Guardiola tökéletesíteni szeretné angol nyelvtudását, ugyanis következő munkája valószínűleg a szigetországba szólítja. A spanyol lap úgy tudja, Sir Alex Ferguson New Yorkban járt és Guardiolával tárgyalt, szeretné őt megnyerni utódjának. A váltás legkorábban 2013 nyarán történne, a katalán akkor venné át a Manchester United irányítását.

Guardiola, Ferguson

Ferguson 1986 novembere óta irányítja az angol klubot és maga szeretné megtalálni helyettesét. A skót szakember és a spanyol remek viszonyt ápol, ráadásul Guardiola renoméja megkérdőjelezhetetlen, eredményei alapján tökéletes utódja lehetne a 70 éves főnöknek.