Bulvár

Ferguson sikerének titka, övvel verték gyermekkorában

Sir Alex Ferguson a Times Educational Supplement magazinnak elárulta, annak köszönhette sikereit, hogy kedvenc gyermekkori tanárnője rendszeresen övvel verte.

Ferguson a gyermekkori tanárnőjétől örökölte dühkitöréseit

A 72 éves Ferguson tavaly mondott le a Manchester United menedzseri posztjáról. Azóta kiadta önéletrajzi regényét, amiből kimaradt egy jelentősnek tűnő rész, miszerint gyermekkorában rendszeresen derékszíjjal fegyelmezték. Kedvenc tanárnője, Elizabeth Thomson sűrűn megcsapta vele.

"Hat ütés azzal az övvel és azonnal agóniába zuhantál - mondta Sir Alex Ferguson Times Educational Supplement lapnak. - Mindenkit azzal fegyelmezett a tanárnő, engem főképp azért, mert rendszeresen verekedtem a játszótéren. Elizabeth Thomson inspirált engem, nyers elszántság dolgozott benne, hogy mindenkit jobb emberré tegyen. Megpróbálta elérni, hogy kihozd magadból a legtöbbet, a maximumot. Ezt az énem neki köszönhetem."

A Manchester United futballistái mesélhetnének Ferguson dühkitöréseiről, immár azt is tudjuk, hogy kitől örökölte. A zseniális menedzser öltözői alakítását hajszárítónak nevezték el, mert olykor leordította a játékosok haját. Habár Ferguson iskoláskorszaka az ötvenes években befejeződött, később is kapcsolatban maradt a tanárnővel.

"Nem tudtam elmenni a temetésére, de később meglátogattam a sírját - mesélte Ferguson. - Rám hagyta a derékszíját. Az unokaöccse elküldte nekem és azt írta, sokkal többet tudsz erről az övről, mint bárki más. Most tehát nálam van, rettegnek tőle az unokáim."

[1475013] 2014-03-08 13:45:00 West Bromwich Albion - Manchester Unitedx;