Angol foci

A MU Mourinho tükörképe lett - Ferguson

  • MVB80

A Manchester United történetének legeredményesebb edzője elégedett José Mourinho munkájával.

Sir Alex Ferguson egy intézménynek számít a Manchester Uniteden belül, amit ő nem nyert meg, az nem is létezik, és hogy milyen fontos volt ő a klubnak, azt mutatja, hogy a távozása óta már a harmadik edzőt fogyasztja a MU.

David Moyes és Louis van Gaal után ezúttal José Mourinhón a sor, hogy visszavigye a Unitedet az őt megillető helyre, ami egyáltalán nem könnyű feladat.

A Manchester a 6. helyen áll a Premier League-ben, a bajnoki címre már csak matematikai esélye van, de a Ligakupában, az FA-kupában és az Európa Ligában még áll a csapat, vagyis van még esély trófeával zárni a szezont.

Ferguson a BBC-nek nyilatkozott utódja munkájáról, és azt mondta, a csapat az edzőjének tükörképe lett, elszánt, győzni akar, és energikus. „Ha nem lett volna ennyi döntetlen, akkor a Chelsea-vel harcolnának az első helyért. Ez balszerencse, de ezt el kell fogadni, és a csapat fejlődése Mourinho számára is ösztönző lehet” – magyarázta Ferguson.

Szerinte a legnagyobb különbség kettőjük között, hogy ő klubot akart építeni fiatal játékosok segítségével, míg Mourinho inkább az átigazolások révén próbálta a saját képére formálni a csapatot.

Fergusonhoz képest még Mourinhónak is van hova fejlődnie

Fergusonnak nagyon tetszett, hogy a Stoke elleni hétvégi bajnokin az utolsó pillanatig harcolt a MU, és amikor Wayne Rooney a hosszabbításban szabadrúgásból a kapuba csavart, senki nem ünnepelt, hanem rohantak középkezdéshez, szerinte ez már Mourinho szellemiségét jelzi.

Ha már Rooneyt említettük, Ferguson amondó, az újdonsült, 250 gólos klubrekordját senki nem fogja megdönteni, mert nem tudja elképzelni, hogy a jövőben lesz olyan, aki tíz évet, vagy még annál is többet lehúz majd a MU-nál.

A csapat csütörtökön lép pályára legközelebb, amikor a Hull otthonában igyekszik kiharcolni a Ligakupában a döntőbe jutást, ami nem is tűnik lehetetlen küldetésnek, mivel a MU otthon 2-0-ra győzött.

[2416742] 2017-01-26 20:45:00 Hull City - Manchester Unitedx;
now;133
2017-01-26;133