Karrier

Eriksson lett volna Ferguson utódja, aláírt szerződése volt a Manchesterhez

Sven-Goran Eriksson egy interjúban elárulta, hogy 2002-ben szerződést írt alá a Manchester Unitedhez, ő lett volna Sir Alex Ferguson utódja.

Ferguson meggondolta magát, Eriksson hiába írt alá

Részleteket közöltek Sven-Goran Eriksson új életrajzi könyvéből, amely "Sven: a történetem" címmel kerül majd a boltokba. A 65 éves svéd szakember 2002-ben kis híján a Manchester United menedzsere lett.

"Tényleg nagyon kevésen múlt, hogy nem én lettem a Manchester United trénere - írta Eriksson. - Ferguson bejelentette, hogy a 2001/02-es szezon lesz az utolsó számára. Tizenhat éve vezette a csapatot, mindent megnyert, amit csak lehetett, a Premier League-ben hétszer zártak az első helyen. Egyik nap felhívott Pini Zahavi, aki jól ismert futball ügynök. Arról érdeklődött, hogy másnap találkozhatnánk-e Londonban, de telefonon nem közölt részleteket. Nagyon titokzatos volt, azt feleltem, rendben, semmi probléma. Amikor másnap találkoztunk, Pini a Manchester United ügyvezető igazgatójával, Peter Kenyonnal ült, aki rögtön a tárgyra tért, megkérdezte, hogy elvállalnám-e a csapat irányítását a következő szezontól? Gondolkodás nélkül igent mondtam. Persze tudtam, hogy gondban lehetek, mert a 2006-os vb végéig érvényes szerződés kötött az angol válogatotthoz és biztos kemény kritikákat kaptam volna, de a világ egyik legjobb csapata, a Manchester United hívott. Abban maradtunk, hogy a 2002-es vb-n még én vezetem az angol válogatottat, majd a torna után hivatalosan bejelentjük, hogy én leszek a Manchester szakvezetője. Aláírtam a szerződést, én voltam a Manchester United menedzsere. Néhány héttel később Pini újra felhívott, ismét találkozni akart. Amikor megérkeztem, éreztem, hogy gond van. Kenyon közölte, hogy Ferguson meggondolta magát, mégsem akart távozni, további három évig maradni akart."

Ferguson ezt követően további hat bajnoki címet nyert a csapattal, másodszor is elhódította a BL-trófeát és idén májusban adta át a helyét David Moyesnak. Eriksson 2001-től 2006-ig irányította az angol válogatottat, majd 2007-ben megadatott neki, hogy Manchesterben dolgozzon, a Cityt irányította. Jelenleg a kínai Guangzhou csapatát vezeti.

[1573694] 2013-11-05 20:45:00 Real Sociedad - Manchester Unitedx;