Manchester United

Ferguson lelépett, már senki sem fél az Old Traffordon

Újabb csalódást keltett a Manchester United, amely ezúttal odahaza bukott pontokat a Southampton ellen az angol bajnokságban. A MU menedzsere, David Moyes nem Sir Alex Ferguson hiányának tudja be a bukdácsolást.

Moyes még nem tudott kilépni Ferguson árnyékából

Nyolc fordulót követően a címvédő Manchester United nyolc pont hátrányban van a listavezető Arsenal mögött és mindössze négy ponttal előzi meg a kieső helyen álló Norwichot. A MU négy hazai bajnoki meccsén csak egyszer győzött, a Southampton előtt a Chelsea is egy ponttal távozott, míg a West Bromwich Albion győzni tudott. David Moyes menedzser szerint a vendégcsapatok sikerei nem Sir Alex Ferguson visszavonulásának köszönhetőek. A kritikák szerint a vendég játékosok immár nem félnek az Old Traffordon, magabiztosabban játszanak, mert nem Ferguson irányítja a Manchester Unitedet. Megszűnt a Fergie-hatás.

"Szerintem az ellenfelek mindig a csapattól tartottak, a manchesteri játékosok tudása okozta a félelmet - vélekedett Moyes a Southampton elleni döntetlent követően. - Természetesen Sir Alex Ferguson nagyszerű eredményeket ért el, hatalmas a történelme, de végső soron az számít, ami a pályán zajlik."

A Manchester United szombaton Robin van Persie góljával a 88. percig vezetett a Southampton ellen, ám a vendégek Adam Lallana találatával egyenlítettek. Hat év után először fordult elő, hogy a MU nem tudott két egymást követő hazai meccsén nyerni. Moyes csapata nyolc forduló után 11 ponttal áll, tavaly ilyenkor már 18-at számlált. 

"Csalódottak vagyunk, mert a győzelem lendületet adhatott volna a következő meccsekre - fogalmazott Moyes. - Számos lehetőségünk volt, hogy több gólt szerezzünk, idő előtt megnyerjük a találkozót, éppen ezért a kései egyenlítő gól nagyon bosszantó."

Fergusont 1986 novemberében nevezték ki a Manchester Unitednél és 1990-ben nyerte meg az első címét a csapattal, elhódították az FA Kupát. Végül 26 év alatt 38 trófeát söpört be a csapattal és májusban maga választotta ki Moyest az utódjául.

"David számára fantasztikus siker lenne, ha azonnal kupát nyerne a csapattal - vélekedett Ferguson. - Nem számít melyiket, FA Kupát, Ligakupát, bajnoki címet vagy BL-trófeát. A Premier League-ben nem könnyű győzni, hiszen legalább hat csapatnak azonosak az esélyeik."

Ferguson a Southampton ellen ott ült a lelátón és a nyilatkozata azt sejteti, türelmesek Moyesszal szemben, de egy trófeát elvárnak tőle a szezon végén.

[1474262] 2013-10-19 16:00:00 Manchester United - Southamptonx;