Atlétikai ob

Ismét Szekszárdon a hazai atlétika legjobbjai

  • MTI

A jövő hétvégén rendezik meg Szekszárdon a 117. atlétikai országos bajnokságot, amely az utolsó lehetőség az Európa-bajnoki szintteljesítésre.

A magyar élmezőny garantáltan indul a versenyen, és várhatóan külföldi atléták is rajthoz állnak - mondta Csillag Balázs versenyigazgató pénteken Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Ott lesz az ob-n a világranglista második helyén álló világbajnoki ezüstérmes kalapácsvető, Pars Krisztián, valamint a ranglistán negyedik diszkoszvető, Kővágó Zoltán. Szintén indul a hosszú kihagyás után múlt héten visszatért Kiss Dániel, a 110 gát Európa-bajnoki bronzérmese, illetve az ugyancsak gátas, az olimpiai A szinttől már csak két századra lévő Baji Balázs is.

Csillag kiemelte, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) edzői bizottságának döntése alapján az idei ob nyílt verseny lesz, ami azt jelenti, hogy a Spiriev-táblázat szerint 1000 pont feletti eredménnyel rendelkező külföldi atléták is indulhatnak. "Így várhatóan rajthoz állnak Szekszárdon a Tatán edzőtáborozó közel-keleti versenyzők" - mondta Csillag Balázs.

A versenyre várhatóan a tavalyihoz hasonló létszámban neveznek; 2011-ben 516 nevezés érkezett. A bajnokság mindkét napja hagyományosan a női, illetve a férfi kalapácsvetéssel kezdődik, változás viszont az eddigiekhez képest, hogy az első nap programját az 1500 méteres férfi síkfutás döntője zárja.

Az ob-t, amelynek másodszor ad otthont a 2011-ben elkészült szekszárdi atlétikai centrum, Schulek Ágoston (1943-2011) válogatott rúdugró, mesteredző, a magyar szövetség volt elnökének, az európai szövetség korábbi alelnökének emlékére rendezik meg.