Atlétika

Marakodnak az olimpiai bajnok maratoni futó öröksége felett

  • VNA

Egy éve hunyt el a pekingi olimpia maratoni bajnoka - Sammy Wanjiru örökségére most állítólagos korábbi partnere jelentkezett be.

Egy évvel a rejtélyes körülmények közepette bekövetkezett halála után sem nyugodhat békében a kenyaiak olimpiai bajnok maratoni futója, Sammy Wanjiru. Egy kölni atlétikai szaklap információi szerint ugyanis a tavaly májusban elhunyt atléta örökségére bejelentkezett egy hölgy, aki azt állítja, most hét éves fia a pekingi olimpiai bajnoktól származik, így joggal formál jogot a Wanjiru-örökségre.

Wanjiru halálának körülményeit tavaly óta sem sikerült tisztázni. A Pekingben olimpiai bajnoki címet szerző maratoni futó saját lakásának erkélyéről esett ki, a hatméteres zuhanást pedig nem élte túl. Wanjiru édesanyja, Hannah azóta is azt állítja, hogy gyilkosság történt, amelyet Sammy felesége és egyik testőrük közösen követett el, majd az esést próbálták balesetként beállítani. Ami bizonyos, hogy a tragédia előtt Wanjiru és felesége, Triza Njeri veszekedtek, vélhetően azért, mert a férj éppen egy másik nővel mulatozott, amikor kedvese hazaért. Az eset után állítólag a feleség bezárta Wanjirut a szobába, ezt követően pedig már csak az erkélyről alázuhanó férfi halálát tudták megállapítani.