Atlétika

Fazekas Róbert megközelítette az olimpiai szintet Amerikában

megosztom

A diszkoszvető Fazekas Róbert a harmadik helyen végzett az egyesült államokbeli Walnutban rendezett nemzetközi versenyen.

Fazekas Róbert, magyar diszkoszvető

A Magyar Atlétikai Szövetség honlapjának híre szerint a Haladás VSE diszkoszvetője stabilan, jól versenyzett, a harmadik helyet megszerezve 64,70 méterre hajította a szert, ismét megközelítve az olimpiai "A" szintet (65 méter).

"Hiba volt azt hinni, hogy a tavalyi év teljesen nyomtalanul elmúlt – értékelt honlapján Fazekas  Róbert. - Sok mindent újra kell építenem, a versenyzést is. Csalódott nem vagyok, mert négyszer dobtam 64 méter fölött, és ez stabil, jó formát mutat. Megnyugtat az is, hogy edzéseken ennél a mai eredménynél többször dobtam nagyobbat. Kedvemet semmi nem szegi, dolgozom tovább, 37 évesen is döntős akarok lenni az olimpián."

"Egyetértek Robival, nem járunk rossz úton - reagált az elhangzottakra Annus Adrián edző. - Persze mindannyian csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült "A" szintet dobni, de tragédia nem történt. Április van, az olimpiát pedig augusztusban rendezik. Hiszem, hogy az a munka, amit most elvégzünk, arra fog beérni."

A súlylökésben "B" szinttel rendelkező Kürthy Lajos az Azusában (Kalifornia) rendezett versenyen 19.10 m-es eredménnyel győzött.

 

megosztom