Atlétika

Maurice Greene szerint Yohan Blake jövőre nem lesz riválisa Boltnak

A korábbi világcsúcstartó és sydney-i olimpiai bajnok szerint ha Usain Bolt visszanyeri csúcsformáját, senki, még az idén az elitbe berobbanó Yohan Blake sem fogja tudni megszorongatni Londonban.

Maurice Greene szerint ha Usain Bolt visszanyeri csúcsformáját, senki, még az idén az elitbe berobbanó Yohan Blake sem fogja tudni megszorongatni Londonban

Maurice Greene úgy véli, hogy bár idén fej-fej mellett haladt a két jamaicai vágtázó, de - a Bolt kizárása miatt - a tegui világbajnokságon a klasszikus számban győzedelmeskedő Blake jövőre nem tudja majd felvenni a versenyt Bolttal - ha az újra régi fényében fog tündökölni.

"Ha Bolt úgy fut, mint Pekingben, akkor lehetetlen őt megverni. Továbbra is ő a legjobb a világon - mondta az Eurosport szakkommentároként tevékenykedő Greene. - Usain tudja, mire képes Blake, minden bizonnyal ez is ott lebeg majd a szeme előtt, de nem fél tőle. Persze biztosan ideges lesz, de ez velejárójára a sportnak."

A háromszoros olimpiai és ötszörös világbajnok Bolt idén veretlen maradt 100 méteren, de az év legfontosabb versenyén, a dél-koreai vb-n kiugrott a döntőben, távollétében Yohan Blake nyerte az aranyat. Idei utolsó versenyén, Zágrábban ugyan jelentősen javított 2010-es legjobbján (9.85-ről 9.76 mp-re), de a horvát fővárosban is a 22 esztendős Blake volt a főszereplő, miután minden idők második legjobb eredményével (19.26 mp), Bolt rekordjától hét századdal elmaradva nyerte a 200 métert.

"Bolt és Blake együtt edzenek, így nincs miért félniük egymástól. Amikor majd kiállnak a világ elé, akkor sokkal kényelmesebb lesz nekik, hogy mindent tudnak a másikról. Bolt tisztában van vele, mit kell tenni a győzelemért" - tette hozzá az amerikaik korábbi kiválósága.