EURO 2024

Lewandowskiék lemaradnak az Eb-ről?

Zsinórban az ötödik alkalommal juthat ki Lengyelország az Eb-re, ha legyőzi az utóbbi időben remekelő Wales-t.

Mennyire jó érzés hátradőlve várni a keddi játéknapot, amikor is az Európa-bajnoki playoffkör döntői következnek? A kérdés persze költői, de röviden szólva, NAGYON, mi ugyanis csoportelsőként jutottunk ki (ezt még sokszor el fogjuk mondani júniusig) a kontinensviadalra. Jó barátaink viszont még versenyben vannak az utolsó három hely egyikéért - a lengyelekre nehéz feladat vár, hiszen Cardiffban kell megváltaniuk Eb-jegyüket, a házigazda pedig ihletett formában várja a kezdősípszót.

 

Csapathírek

Ahogyan azzal már korábban is foglalkoztunk, az Sasoknál az Eb-selejtezős kudarc a korábban a tornát Portugáliával megnyerő Fernando Santos állásába került. Utódja, azaz Michal Probierz vezérletével viszont megindult szépen a szekér, eddig öt meccsen veretlenek és karnyújtásnyira kerültek a kontinensviadaltól. Az előjelek jók, ahogy az egymás elleni közelmúlt is optimizmusra adhat okot, hiszen 2022-ben a Nemzetek Ligájában oda-vissza verték Wales legjobbjait.

Tudtad? Lewandowski 24 gólból vette ki a részét az utóbbi 27 válogatott meccsen (16 gól, 8 gólpassz), Wales-nek viszont három meccsen egyszer sem tudott betalálni.

Probierz mesternek vélhetően több helyen is változtatnia kell majd, hiszen az Észtország elleni, simán megnyert rájátszás-elődöntőn Przemyslaw Frankowski és Matty Cash is lesérült. Mellettük a sokat látott Milik sem bevethető, de a hazai oldalon is van pár kihagyó. A védők közül Ben Cabango és Tom Lockyer, valamint az Ipswich támadója, Wes Burns nem hadra fogható, viszont Rob Page ugyanazt a tizenegy játékost teheti a pályára, mint amelyik pár nappal korábban 4-1-re legyőzte Finnországot.

[4369680] 2024-03-26 20:45:00 Wales - Lengyelországx

>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


Mire érdemes fogadni?

Kedden késő este a 2024-es Európa-bajnokság D-csoportja tehát újabb taggal bővül majd, ahol Franciaország, Ausztria és Hollandia várja az utolsó érkezőt. Papíron abszolút háromesélyes meccsről van szó, a bukik sem nagyon tudtak mit kezdeni vele, így háromesélyben szinte egál a felek szorzója. A sorsdöntő 90 (vagy netán 120) percre mindkét együttes remek formában érkezik, Wales azonban kétség kívül nagyobb szériában van.

Nevek alapján ugyan a lengyelek felé billen a mérleg, de Lewandowski például köztudottan hajlamos eltűnni a sorsdöntő összecsapásokon. A Sasok ráadásul az utóbbi 5/4 idegenbeli meccsüket elveszítették, itt pedig egy fanatikus közönség által megnyomott ellenfél ellen kéne bravúrt hozni. Az irodákhoz hasonlóan mi sem vagyunk könnyű helyzetben, de végül arra fogadunk, hogy Wales nem kap ki 90 perc alatt, a háló pedig legalább kétszer zörren majd Cardiffban, ez pedig így volt Wardék utóbbi négy hazai meccsén. Ennek a tippnek sok egyéb mellett pedig akár még egy lengyel továbbjutás is megfelelhet.

{"headTitle":"Wales-Lengyelország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-25 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wales vagy döntetlen + 1.5 gól fölött","odds":"2.02","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4369680] 2024-03-26 20:45:00 Wales - Lengyelországx;