Nemzetek Ligája

Győzelmi kényszerben a felek, a három ponthoz pedig gólok kellenek

A Lengyelország-Hollandia összecsapáson még mindkét fél kiharcolhatja a továbbjutást, de mi nem kimenetelre fogadunk.

A Nemzetek Ligája A ligájának 1. csoportjában papíron még három csapat is odaérhet a továbbjutást érő első helyre. Ha az olaszok nyernek, akkor nincs több kérdés, ám ha esetleg megégnek a bosnyákok ellen, akkor még a lengyelek is megelőzhetik őket, ha megverik a hollandokat. Forgatókönyvből tehát van pár, így elég izgalmasnak ígérkezik a végjáték.

{"headTitle":"Lengyelország-Hollandia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-18 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lengyelország","odds":"3.89","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.69","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Hollandia","odds":"1.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
cbet

Az előjelek mondjuk nem annyira fényesek Lewandowskiék számára, hiszen az utóbbi kilenc egymás elleni meccsen nem tudták verni az Oranjét. Persze ezek hosszú évekkel ezelőtt voltak, a lengyel labdarúgás pedig felszálló ágban van, de a szeptemberi odavágót így is elveszítették 1-0-ra. Azért bizakodásra adhat okot, hogy az elmúlt 15 válogatott meccsből csupán háromszor hagyták el vesztesen a pályát.

A felállások tekintetében láthatjuk, hogy a hazaiak nem számíthatnak az olaszok ellen kiállított Goralskira, valamint a sérült Kadziorra és Kaminskira sem. Visszatérhet viszont egymeccses eltiltásából Klich és a napolis Zielinski is a kezdőbe várható. A hollandoknál hosszabb a kihagyók sora, Frankc de Boer szövetségi kapitány viszont így is szinte a legerősebb tizenegyét teheti pályára.

[3287028] 2020-11-18 20:45:00 Lengyelország - Hollandiax

A Oranje egy fokkal jobb passzban érkezik, hiszen hétvégén megszerezte első győzelmét Frank de Boer irányításával. A bosnyákok ellen már a 14. percben 2-0-ra vezettek a liverpoolos Wijnaldum duplájával és végül 3-1-el zárták a találkozót. Kellett ez, mint egy falat kenyér, hiszen egy öt meccses nyeretlenségi szériát szakított meg, bár azt nem gondolnánk, hogy varázsütésre minden megjavult. 

"A Bosznia-Hercegovina felett aratott siker alkalmával nagyon gyorsan, intenzíven játszottunk, volt mélység és remekül használtuk ki az adódó üres területeket. Ezzel meg is gyűlt nagyon a bajuk. Azt vártuk a játékosoktól, hogy az első 20-25 percben nekiugorjanak ellenfelüknek, gyors labdajáratással hamar próbálják eldönteni a meccset. Fantasztikus munkát végeztek." - értékelt de Boer, aki várhatóan hasonló utasításokkal látja el fiait ezúttal is.

Az nem kérdés, hogy a hollandok minőségibb kerettel rendelkeznek, de a botrányosan gyenge olaszok elleni teljesítményt leszámítva a lengyelek rendre megmutatták, hogy bárki ellen képesek felvenni a versenyt. Ezért szerintünk ez a meccs inkább szorosabb lehet még az oddsoknál is, de mi a gólváltásnak szavazunk bizalmat, hiszen mindkét félnek a győzelemre kell játszania.

{"headTitle":"Lengyelország-Hollandia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-18 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.79","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3287028] 2020-11-18 20:45:00 Lengyelország - Hollandiax;