Foci-vb 2018

A harapósabb csapatra fogadunk a lengyel-kolumbiain

Két csalódott együttes mérkőzésén óriási a tét, hiszen aki pont nélkül marad, az alighanem csomagolhat.

Ha van csoport, ahol minden a feje tetejére állt már az első kör után, akkor az a H jelű négyes, hiszen Japán és Szenegál is borította a papírformát, így Lengyelország és Kolumbia jelenleg 0 ponttal szerénykedik.

Éppen a kialakult helyzet miatt lett rendkívül fontos ez az összecsapás, hiszen az a válogatott, amely ezúttal is pont nélkül marad, nagy valószínűséggel búcsúzik a tornától.

1x2    
Lengyelország Döntetlen Kolumbia
3.25 3.25 2.15

Az közös a két válogatottban, hogy elég peches körülmények között bukták az első meccset. Kolumbia már a 3. percben emberhátrányba került Carlos Sánchez kiállítása miatt, majd a megítélt büntetőt Japán be is rúgta, tulajdonképpen el is döntve ezzel a mérkőzést. Lengyelország egy öngóllal és egy furcsa körülmények között született találattal maradt alul Szenegállal szemben, vagyis talán nem túlzás kijelenteni, hogy mindkét csapat saját magát verte meg a nyitómeccsen.

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

Ez viszont most már lényegtelen, hiszen a csoportrangadón élet-halál kérdés a győzelem. Ahogy a fenti táblázatból is látható, a bukiknál a dél-amerikaiak a favoritok, de a lengyelek szorzója folyamatosan csökken, vagyis a fogadók nagyobb esélyt adnak Lewandowskiéknak, mint az oddsmesterek.

A mutatott játék alapján azonban mi inkább azon az állásponton vagyunk, hogy Kolumbiában lehet több tartalék. A Japán elleni találkozón José Pekerman szövetségi kapitány ilyen-olyan okokból csak a kispadra nevezte Baccát, Minát, James Rodríguezt és Zapatát is, ráadásul Cuadradót a 31. percben lekapta a pályáról.

De még így is, az emberhátrány ellenére Kolumbia az első 30 percben olyan komoly iramot diktált, hogy nem lehetett észrevenni a japánok létszámfölényét, ami bizakodásra adhat okot a folytatásra.

A lengyelek kapcsán viszont túl sok pozitívumot nem találtunk az első meccsen. Szenegál ugyan szerencsés gólokkal nyerte a találkozót, de a mezőnyjátékban méltó partnere volt a piros-fehéreknek és a helyzetek számát tekintve sem maradt alul. A kolumbiaiakkal ellentétben a lengyeleknél nem látjuk a potenciált a javulásra, szervezet csapatjátékkal semlegesíthetőek, márpedig Kolumbiának megvan ez a képessége is. 

Összességében egy döntetlen közeli eredményt várunk ezen a találkozón, már csak azért is, mert a remivel még mindkét csapat versenyben marad az utolsó kör előtt is. Viszont Kolumbiát "harapósabbnak" láttuk, ezért egy DNB-s fogadással is megpróbálkozunk.

 

  • Tipp: DNB - Kolumbia@1.57    
186748 
[2059627] 2018-06-24 20:00:00 Lengyelország - Kolumbiax;

Kattints a képre és tippelj a meccsre Te is!