Foci-vb 2018

Ez a tippünk a meccsre, ahol bármi megtörténhet

Talán az egész világbajnokság legkiegyenlítettebb csoportja a H jelű négyes, így itt minden mérkőzésnek és pontnak kiemelt jelentősége lesz. Éppen ezért várunk hatalmas csatát a lengyel-szenegáli derbin is.

A H-csoport mérkőzéseivel záródik a csoportfázis első köre, a lengyel, japán, szenegáli és kolumbiai válogatott alkotta négyes pedig talán az egész vb legnehezebben megjósolható csoportja. A négy különböző földrészről érkező csapat nem könnyíti meg a fogadók dolgát, hiszen nehéz összehasonlítani a feleket, mi most a lengyel-szenegáli találkozón mégis erre vállalkozunk.

1x2    
Lengyelország Döntetlen Szenegál
2.35 3.05 3.10

A lengyel válogatott az elmúlt 8-10 évben hatalmas fejlődésen ment keresztül, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy most van egy aranygenerációjuk. A Lewandowski, Blaszczykowski, Piszczek trióhoz mára olyan játékosok nőttek fel, mint  Milik, Ribus, Kurzawa vagy Krychowiak, vagyis Adam Navalka szövetségi kapitány egy valóban minőségi kerettel operálhat.

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

A lengyeleknek a kvalifikáció nem jelentett gondot, az E-csoportot nagyon simán nyerték meg a dánok és a montenegróiak előtt. A 10 meccsen szerzett 28 gól önmagáért beszél, ugyanakkor a bekapott 14 találat egyértelműen soknak tűnik. A felkészülési meccseken a védelem stabilizálása lett volna az egyik prioritás, volt kísérlet a játékrendszer átalakítására is, ám a vb-re maradt a négyvédős felállás és egy masszív 4-2-3-1-es hadrend.

A tavaszi felkészülés során a lengyelek játszottak Nigériával (0-1), Dél-Koreával (3-2), Chilével (2-2) és Litvániával (4-0) is, ezekből az eredményekből pedig leszűrhető, hogy a támadójátékkal továbbra sincs gond, a védekezés viszont lyukas olykor.

Lengyelország#pol-poland#5

Szenegál kapcsán megoszlanak a vélemények, akadnak olyanok, akik semmi extrát nem várnak az afrikai válogatottól, de akadnak olyanok is - így például José Mourinho - akik továbbjutást várnak a részükről.

Szenegál veretlenül abszolválta a selejtezős csoportját, a felkészülés során pedig több európai válogatott ellen is összemérte erejét - felemás eredményekkel. Afrikai válogatott lévén a szokásost kaphatjuk tőlük, egy fizikailag nagyon erős, ám taktikailag kevésbé érett csapatra számíthatunk, amelynek azért Sadio Mané (Liverpool), Kalidou Koulibaly (Napoli) vagy Moussa Sow személyében akad klasszis játékosa is.

Szenegál kerete egyébként hemzseg az európai légiósoktól, heten Angliában, heten pedig Franciaországban keresik a kenyerüket, de három Serie A-s focistát is találunk a listán.

Szenegál#sen-senegal#5

A fogadóirodáknál valamivel a lengyelek az esélyesebbek a győzelemre, de azért jelzi a mérkőzés nehézségét, hogy Lewandowskiékra is közel két és félszeres a szorzó.

Szenegál hol két csatárral, hol 4-2-3-1-es felállással játszik, így számolhatunk azzal, hogy a lengyelek ellen sem bekkelni mennek ki a pályára. Ez akár egy látványos és lüktető focit is eredményezhetne, de a bukik szorzóiból is látható, hogy sokkal inkább egy gólszegény találkozóra van kilátás. Fogadóként megoldás lehet, hogy szembemenjünk a várakozásokkal és az overre fogadjunk, de mivel hatalmas a tét és a vb eddigi meccsei sem a gólparádékról szóltak, így maradunk a győztesre való fogadásnál és egy DNB-s opcióval a lengyelekre tippelünk.

 

  • Tipp: Lengyelország DNB@1.65    
     
  • "Funbet": Lesz kiállítás@4.65

 

[2059625] 2018-06-19 17:00:00 Lengyelország - Szenegálx;