Bajnokok Ligája

Dupláznánk a Lazio-Bayern BL-meccsel

A bukik viszonylag nagy favoritnak hozták ki a münchenieket, akik pedig egy súlyos vereségről érkeznek.

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján is két meccs lesz terítéken, a Valentin-napi programban pedig talán a Lazio-Bayern München lehet az érdekesebb. A párharcnak alapvetően a németek a favoritjai, de látva az oddsokat, a fogadók kezdenek elpártolni a csapattól. A római meccs háromesélyes szorzója nagyot változott a piac nyitása óta, a vendég siker 1.40-ről már bőven 1.70 fölé emelkedett egyes irodáknál.

Csapathírek

Ez persze nem a véletlen műve, a bajorok ugyanis demoralizáló vereségből érkeznek. A mögöttünk álló hétvégén a trónkövetelő Leverkusen elleni szuperrangadót 3-0-ra bukta el Bayern, ezáltal pedig már öt pont a lemaradása a továbbra is veretlenül masírozó Bayer mögött. A vereség egy dolog, de úgy kikapni, hogy még veszélyes helyzetet sem tudott kidolgozni a csapat, már más kérdés, Tuchelt teljesen lenullázta taktikailag Alonso. A korábban Chelsea-vel BL-t nyerő tréner húzásai mind besültek, egyesek pedig már a távozását vizionálják. Ez azért is érdekes, mert a blama ellenére még így is jobb meccs/pont átlaggal rendelkezik (2.3), mint elődje, Julian Nagelsmann (2.19).

Tény, hogy rég láttunk taktikailag ennyire szétesett Bayernt, amely jó úton halad, hogy 11 év után letaszítsák a Bundesliga-trónról.

Ősszel ezek a jelek még annyira nem voltak feltűnők és a BL-ben is szépen menetelt a csapat. A csoportot 16 ponttal zárták Müllerék, mondjuk a hat kapott gól annyira nem nézett ki jól. Az elitsorozatban amúgy jellemzően jobban kijön nekik a lépés - ezt jól mutatja, hogy az utóbbi 8/7 idegbeli BL-meccset is győzelemmel zárta a csapat, többek között legyőzve a tavalyi döntős Intert, a Man Unitedet, a Barcelonát és a PSG-t is. 

A Leverkuseni meccsen sok gyenge teljesítményt kiemelhetnénk, de nagyon szembetűnő, hogy Harry Kane mindössze nyolc alkalommal ért labdába és ebből csak egyszer a 16-oson belül. Ha ugyanis a minden sorozatot figyelembe véve 28 összecsapáson 28 gólt jegyző támadót leveszik a pályáról, a bőrnadrágosok esélyei máris drasztikusan romlanak.

Ne felejtsük azt sem, hogy a Bayernt kisebb sérült-hullám sújtja, továbbra sem bevethető Coman, Gnabry, Davies és Laimer sem, Kimmich viszont már 100 százalékos. Tuchel várhatóan visszaáll a négy védős rendszerre, amelyben ezúttal Guerrerio kaphat majd helyet a szélen a legutóbb mélyvízbe bedobott és csúnyán befürdött Boey helyett. A hazai oldalon Patric és Zaccagni vannak kényszerpihenőn.

A Lazio az egyenes kieséses szakaszt mindössze harmadik alkalommal érte el, az őszi csoportkörben az Atlético mögött csúszott tovább a második helyen. Maurizio Sarri csapata tavaly ezüstérmet szerzett a Serie A-ban, bár idén még a top 4 is veszélybe került. Legutóbbi bajnokijukon mondjuk egy lélekemelő 3-1-es sikert könyvelhettek el, ezzel egy három meccses nyeretlen szériát lezárva.

[4384182] 2024-02-14 21:00:00 Lazio - Bayern Münchenx

Mire érdemes fogadni?

A Bayern legutóbb a tavalyi csoportkörben járt Olaszországban, akkor 2-0-ra simázta az Intert, az egyenes kieséses szakaszban pedig pont a Lazio fogadta még 2021 februárjában, azt a meccset pedig 4-1-re nyerték Musialáék.

Most közel sem várunk ennyire egyértelmű eredményt, főleg, hogy a Lazio az utóbbi 15 hazai tétmeccséből mindössze egyszer hagyta el vesztesen a pályát, a müncheniek gépezete pedig nagyon akadozik. Tuchelnek sürgősen rendezni kell a sorokat, de meglepő lenne, ha rögtön egy fényes győzelmet húzna elő a kalapból. Mivel a második meccs Münchenben lesz, így Neueréknek egy döntetlen közeli eredmény is bőven belefér, mi végül az alábbi kombinációt húzzuk be a meccsre.


✅ Tipp #1: Lazio + 0.5 (ÁH) + 1.5 gol fölött @2.30  

[4384182] 2024-02-14 21:00:00 Lazio - Bayern Münchenx;