Bajnokok Ligája

Van rá egy Bambink, hogy ez a BL-odds csökkenni fog

Látva a jelenlegi szétesett csapatot, nem fogadnánk rá, hogy a Bayern kiüti a Laziót.

Szégyenteljes vereséget szenvedett el vasárnap délután a Bayern München, miután Thomas Tuchel gárdája 3 kapott góllal távozott Bochumból. A Bőrnadrágosok bajnoki álmainak lassan vége, hiszen a hátrány 8 pont a Leverkusennel szemben, Xabi Alonsóék pedig láthatóan nem akarnak lassítani.

A helyzet már csak azért lehet különösen is aggasztó, mivel a müncheniek legközelebb a Lipcsét fogadják, majd irány Freiburg, végül pedig a Rómában összeszedett egygólos hátrányt kéne ledolgozni a BL-ben. Hiába azonban a pocsék forma és a belviszályok, ezt nem látjuk viszont az oddsokban.

Jelenleg ugyanis még 2.67-es szorzón fogadhatunk a római gárda továbbjutására, amely azt látva teljesen érthetetlen, hogy az első meccsen közelebb volt a 2-0, mint az 1-1. De egyelőre nem csak az a kérdés, hogy mire lesz képes a következő hetekben a Bayern, de arra is, hogy kivel teszi majd mindezt.

A bochumi vendégszereplés alkalmával ugyanis komoly feszültség alakult ki a játékosok és a szakmai stáb, vagyis leszűkítve, Joshua Kimmich és Löw Zsolt másodedző között. Német lapértesülések szerint az affér majdnem tettlegességig fajult, így azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy a Lazio ellen, de akár már szombaton sem Tuchelék irányítják a gárdát. Ennek némiképp ellentmond, hogy Jan-Christian Dreesen, a klub vezérigazgatója megerősítette posztján a mestert, de azért tudjuk jól, bármikor bármi előfordulhat még egy olyan sztárcsapatnál is, mint a Bayern.

De visszatérve kicsit a BL-találkozóra, a németeknek úgy kell ledolgozniuk hátrányukat, hogy eltiltás miatt Dayot Upamecano nem léphet majd pályára, a nyomás pedig igen nagy lehet Kane-éken, hiszen eddigre akár el is dőlhet a Bundesliga. Ugyanakkor azt se vitassuk el, hogy nem minden idők legerősebb olasz gárdája látogat majd az Allinaz Arénába, hétvégén például a Bologna tudott nyerni az Olimpicóban, miként a

a Lazio 2000 óta a 23 idegenbeli BL-meccséből 4-et nyert meg (Benfica 2003, Besiktas 2003, Dinamo Bukarest 2007 és Celtic 2023), 14-et viszont elveszített.

Nagy kérdés tehát, hogy egy milyen és kivel felálló Bayern fogadja majd a Laziót, ám bárhogyan is alakuljon Tuchelék sorsa, a 2.67-es szorzóban nem nehéz értéket látni.

 

Melyik csapat jut tovább?

 

  • Bayern München @1.48

     
  • Lazio @2.67