Német Kupa

Óvatos tippet hoztunk az első Német Kupa-negyeddöntőre

A St. Pauli történelme során másodszor jutna be a négy közé, ám ehhez a kétszeres győztes Fortunának is lesz pár szava.

Pikáns esti program vár ránk a Német Kupában, hiszen a St. Pauli és a Düsseldorf csapatai 72 órán belül másodszor csapnak össze. A kedd esti csörte viszont a hétvéginél is fontosabb lesz, hiszen ebben a sorozatban egy meccsen dől el a továbbjutás. A hamburgiak ráadásul 2006 óta nem jártak ilyen magasságokban, pontosabban eddig mindössze egyszer érték el az elődöntőt, szóval hatalmas teljesítmény lenne, ha legyűrnék a Fortunát. A bukik szerint összehozzák a bravúrt a liga kalózai, akiknek háromesélyes sikere bőven 2-szeres alatt fogadható.

Ez talán senkit nem lep meg, hiszen a szombati Bundesliga 2-es összecsapáson (is) a barna mezesek diadalmaskodtak. A 2-1-re megnyert bajnokin sok esélyt nem adtak a Düsseldorfnak, hiszen már a 26. percben 2-0-ra vezettek, a szépítő gólt pedig csak a hajrában hozták össze a hazaiak. Ugyan óriási mezőnyfölényben nem voltak a hamburgiak, de a 0.97-2.49-es xG mutatja, hogy nem volt érdemtelen a siker.

A St. Pauli ezzel folytatta veretlen menetelését a bajnokságban, ahol 19 forduló után 39 ponttal áll az élen!

Mondjuk a kilenc döntetlen miatt azért hullajtott bőven pontokat a St. Pauli, így nagyon egyelőre nem tudott meglépni az üldözőktől. A Millerntor-Stadionban is remek szériában van Fabian Hürzeler csapata, hiszen 11 meccse nem talált itt legyőzőre, legutóbb tavaly áprilisban égett meg saját közönsége előtt. A fiatal, mindössze 30 esztendős tréner tehát remek munkát végez, viszont nehéz napok jönnek számára, ugyanis hétvégén már a közvetlen üldöző Fürth elleni bajnoki következik.

A mester kedden Jackson Irvine és Connor Metcalfe szolgálataira nem számíthat, hiszen az Ázsia Kupán szerepelnek, nagy rotálásra viszont nem számítunk tőle. A vendégeknél több kihagyó van, Tim Oberdorf, Shinta Appelkamp, Jamil Siebert és Marcel Sobottka sérült, de Mathias Zimmermann és Dennis Gorka sem 100 százalékos.

 

Mire érdemes fogadni?

A szombati 2-1-üket megelőzően hat underes meccset játszott a két együttes és ezúttal sem számítunk nagy gólesőre. A tét rányomhatja bélyegét erre a 90 (vagy esetleg 120) percre, a formák és az idényben látottak alapján viszont a bukikhoz hasonlóan mi is inkább a "H" felé húzunk. A vendégekkel ellentétben 2024-et is remekül, két győzelemmel indították a liga kalózai, akik szerintünk történelmi tettet visznek véghez kedden. Tippünket viszont egy óvatos ázsiai hendikeppel megtámogatva játsszuk meg, ennek értelmében csak akkor veszítünk teljesen, ha a rendes játékidő düsseldorfi sikert eredményez.


✅ Tipp #1: St. Pauli -0.25 (ÁH)  @1.60

Fogadási határidő: január 30. 20:30