Bundesliga előzetes

Már a hétvégén Dortmundba kerülhet a salátástál

A Borussia Dortmund három körrel a szezon vége előtt bajnok lehet, ha az események kedvezően alakulnak számukra a Bundesliga 31. fordulójában. Ehhez mindössze győzniük kell a sereghajtó Mönchengladbach otthonában, meg hogy a Bayer Leverkusen ne tudjon nyerni hazai pályán a Hoffenheim ellen. A címvédő Bayern München az Eintracht Frankfurthoz látogat, Hajnal Tamásék pedig a Hamburgot látják vendégül.

Freiburg-Hannover
csütörtök 20:30 (Eurosport 2) hatharom-tipp: X
A megszokott pénteki kezdés helyett a 31. forduló már csütörtökön rajtol, méghozzá Freiburgban, ahova a Bayern mögött épp csak egy ponttal lemaradó, negyedik Hannover érkezik. A hazaiak remek szezont produkáltak eddig, 41 szerzett ponttal a 8. helyen várják a találkozót, bár hazai pályán épp az előző fordulóban sikerült feledtetni a Werder és a bajorok elleni zakót. Hasonló a helyzet a vendégoldalon is, két vesztes meccs után sikerült végre a pontszerzés (a Hamburg otthonában játszottak gólnélküli döntetlent). A helyezések alapján a hannoveriek a találkozó esélyesei, ráadásul az őszi találkozásukkor Huszti Péter korábbi csapata nagyon sima 3-0-val küldte haza a baden-württembergi együttest. Ezen a meccsen azonban a Freiburg élvezi a hazai pálya előnyét.

Itt még nem a bajnoki címet ünneplik a dortmundiak - Fotó: AFP

Mönchengladbach-Dortmund szombat 18:30 (Eurosport 2) hatharom-tipp: 2 Az őszi szezon menetelése után már az is meglepő, hogy a 31. fordulóig kellett várni az esetleges bajnokavatásra. A mostani lehetőséget is a bajoroknak köszönheti Jürgen Klopp csapata. A listát záró Mönchengladbach legyőzése azonban nem jelenthet problémát a bajnokaspiránsnak. A múlt héten sem remegett meg a lábuk a Freiburg ellen, tudván mekkora tétje volt a mérkőzésnek, magabiztosan nyertek 3-0-ra, és nagy a valószínűsége, hogy a hétvégén sem lesz ez másképp. Ráadásul a találkozó időpontjában miár tisztában lesznek a Leverkusen eredményével. A két Borussia szezonja szöges ellentéte egymásnak, amit az őszi találkozó eredménye is jól mutat, a dortmundiak 4-1-re győztek a Signal Iduna Parkban. 

Bayer Leverkusen-Hoffenheim szombat 15:30
hatharom-tipp: 1
Nincs könnyű helyzetben a gyógyszergyári alakulat, mivel a kötelező győzelmek szoktak a legnehezebben összejönni. Márpedig a Hoffenheim elleninél fontosabb mérkőzést aligha játszottak az utóbbi időben. Kénytelenek a múlt heti München elleni zakót gyorsan elfelejteni, mert ha Marco Pezzaiuoli 9. helyen álló csapata akár egy pontot is rabol a BayArenából, és a Dortmund néhány órával később nyerni tud, akkor ismét a dobogó második foka lesz az elérhető legjobb eredmény az idény végén. Ősszel 2-2-t játszottak a felek, hasonló eremény most kevés lesz Ballackéknak.

VfB Stuttgart-Hamburg
szombat 15:30
hatharom-tipp: X
Nehéz mérkőzés vár a Stuttgartra, hiába saját stadionjukban lépnek pályára. Hajnal Tamás klubja 4 pontra van a kiesőzónától, ami azért nem életbiztosítás. A magyar középpályás remekül teljesít a VfB mérkőzésein, rendre csapata legjobbja, gólpasszokkal, gólokkal mozgatja előre a szebb napokat is megélt társulatot. A Hamburg három döntetlen után érkezik a Mercedes-Benz Arenába és mivel a vendégek célja nem más, mint kijutni a nemzetközi porondra, mindent megtesznek, hogy három ponttal távozzanak. Továbbá az is őket segíti, hogy Bruno Labbadia több kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerül. Szerencsére Hajnal Tamás nincs köztük.

Frankfurt-Bayern München
szombat 15:30 (Eurosport 2) hatharom-tipp: 2
A müncheniek mondhatnák, hogy ezt a szezont már letudták, de akkor gyorsan veszélybe kerülne a hőn áhított harmadik pozíció. A jelenlegi hatpontos lemaradásukat a Bayerrel szemben már aligha fogják ledolgozni, de a mögöttük egy ponttal lemaradó Hannovert sem szabad félvállról venniük. Hétvégi ellenfelük ráadásul a kiesés elől menekül, ezért Frankfurtban sem mehetnek biztosra a bőrnadrágosok. A vendégek támadószekciója hiánytalanul bevethető, így megismétlődhet a novemberi eredmény, amikor Müller, Gomes és Timoscsuk góljaival 4-1-re nyert az akkor még Louis van Gaal vezényelte Bayern. A papírforma ezt vetíti előre.

További mérkőzések:

St. Pauli-Werder Bremen
szombat 15:30
hatharom-tipp: 2

Schalke-Kaiserslautern
szombat 15:30
hatharom-tipp: 1

Wolfsburg- FC Köln
vasárnap 15:30
hatharom-tipp: 2

Nürnberg-Mainz
vasárnap 17:30 (Eurosport 2) hatharom-tipp: X

 

 

 

 

 

 

A Bundesliga tabellája