Bundesliga előzetes

A Bayern újra kényelmessé teheti a Dortmund helyzetét

A Stuttgartban újra ott lehet Hajnal Tamás szombat délután

A Bundesliga 30. fordulójában rendezendő Bayern München-Bayer Leverkusen rangadó komoly hatással lehet a bajnokság végkimenetelére. A vendégek ugyanis ötös győzelmi sorozatból érkeznek, aminek köszönhetően közelebb férkőztek a Dortmundhoz, de ha ez a széria megszakad, újra nőhet a lemaradásuk. A Borussia dolga ugyanis nem tűnik nehéznek a vasárnapi mérkőzése előtt. Hajnal Tamás újra ott lehet a Stuttgartban, amely Kölnbe látogat, a Schalke pedig a Werder ellen folytathatja menetelését.

Bayern München-Leverkusen
vasárnap 15:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: X
Az elmúlt három alkalommal 1-1-re végzett egymással a két csapat, előtte viszont otthon és idegenben is rendre a Bajorok győztek. A Leverkusen 2002 ősze óta nem nyert bajnokit a Bayern ellen, azt a diadalt is otthon aratták. Ugyanakkor a Gyógyszergyáriak vannak a legjobb formában az egész Bundesligát tekintve, az utóbbi öt fordulóban nyerni tudtak, egyedüliként a mezőnyben. Ráadásul a münchenieknél épp kirúgták Louis van Gaal vezetőedzőt, helyette Andries Jonker fejezi be a szezont. Kérdés, hogy a holland eltávolítása felszabadító hatással lesz-e a csapatra. Szerintünk igen, de Arjen Robben eltiltás miatt hiányozni fog, nélküle pedig ezúttal sem fognak tudni nyerni a hazaiak.

A Bayer Leverkusen és a Bayern München játékosai küzdenek a két csapat Bundesliga-mérkőzésén 2010 őszén

Borussia Dortmund-Freiburg
vasárnap 17:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: 1
A Dortmund mostanában nem volt épp a legjobb fomájában, az utolsó négy fordulóban hét ponttal engedték közelebb magukhoz a Leverkusent. Ezzel valamivel izgalmasabbnak tűnik a bajnoki versenyfutás, mint néhány hete, de nem hisszük, hogy valódi esélye lenne a Bayernek az előzésre. Többek közt azért sem, mert a Borussia várhatóan sima győzelmet arat otthon a Freiburg ellen, ami duplán értékes lehet, ha a Leverkusen nem tudja megnyerni a maga rangadóját. A Freiburg az elmúlt nyolc idegenbeli meccsén csak egyszer tudott nyerni, nem valószínű, hogy ezt a számot épp most fogják növelni.

Köln-Stuttgart
szombat 15:30
hatharom-tipp: X
A Köln 2011-ben minden hazai mérkőzését megnyerte, és ennek köszönhetően fel is kúsztak a 11. helyre a kieső zónából. A Stuttgart teljesítménye is javult az őszhöz képest, igen nagy részben Hajnal Tamásnak köszönhetően. A magyar válogatott irányító az utóbbi hetekben izomsérüléssel küzdött, de a hírek szerint szombaton már ott lehet a kezdőcsapatban. A két védelem a leginkább engedékenyek közé tartozik, mindkét együttes 54 gólt kapott, aminél csak a Werder és a Mönchengladbach áll rosszabbul. Bízhatunk tehát a sok gólban, és mint az ilyen meccseken általában, nüanszok dönthetnek egyik vagy másik csapat javára. Ezért betippelünk egy középutas döntetlent.

Hamburg-Hannover
szombat 15:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: X
Annak ellenére, hogy többször is megjósoltuk, a Hannover csak nem akar lecsúszni a dobogóról, ez azonban köszönhető a Bayern München gyengeségének is, hiszen a "Sechsundneunzig" idegenben nem szerepel jól mostanság - egy győzelem és egy döntetlen mellett három vereség ebben a naptári évben. Meggyőzőnek azonban a Hamburg sem nevezhető, nem véletlen, hogy csak a hetedik helyen állnak. Egyik csapattól sem várunk (sok) gólt, izgalommentes döntetlenre számítunk.

Werder Bremen-Schalke
szombat 18:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: 2
A Bayern kapcsán már emlegetett "felszabadulás" a Schalkénál bekövetkezett Felix Magath kirúgása után. Ahogy az előtte is látszott, a keret erős a Királykékeknél, Ralf Rangnick érkezésével pedig játszani is elkezdtek Raúlék, nem véletlen, hogy kettős győzelemmel búcsúztatták az Intert a Bajnokok Ligájából. Elképzelhető, hogy a nemzetközi szereplés kicsit kifárasztotta a gelsenkircheni együttest, de mi inkább arra tippelünk, hogy lendületet ad nekik. Ralf Rangnick így megszerzi 100. győzelmét a 250. Bundesliga-mérkőzésén edzőként.

További mérkőzések:

Mainz-Mönchengladbach
péntek 20:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: 1

Wolfsburg-St. Pauli
szombat 15:30
hatharom-tipp: 1

Kaiserslautern-Nürnberg
szombat 15:30
hatharom-tipp: X

Hoffenheim-Frankfurt
szombat 15:30
hatharom-tipp: 1