Premier League

Vajon az új edző tud segíteni a Chelsea-n?

  • Tomihmv

Egyből a mélyvízben, Potter első meccse Chelsea-trénerként londoni derbi lesz, méghozzá a jól rajtoló Fulham otthonában.

Szombaton elstartol a Premier League hetedik fordulója, méghozzá egy londoni rangadóval, hiszen a Fulham a Chelsea együttesét fogadja. A fogadóirodákban a vendégek számítanak esélyesebbnek, háromesélyben átlagosan 1.80-szoros oddson fogadhatunk sikerükre.

3900995

Csapathírek

Újonc létére jól indította szezonját a Fulham, hiszen a ligakupa kiesét figyelembe nem véve a bajnokságban hat kört követően a tizedik helyet foglalja el a megszerzett nyolc pontjával. A Brentfordot és a Brightont legyőzte, a Wolverhamptonnal és a Liverpoollal (!) döntetlent játszott, míg vereségeit idegenbeli londoni derbiken szenvedte el, 2-1-re kapott ki az Arsenal és a Tottenham otthonában egyaránt. 

Marco Silva csapatában különösen Alekszandar Mitrovics van formában, aki a tavalyi Championshiphes gólkirályi címét követően a PL-ben is esélyes lenne eme cím elhódítására. Ha nem futballozna a Manchester Cityben egy bizonyos Haaland, aki már most négy találatot ver a meccs/gól átlaggal bíró, eddig tehát hat gólig jutó szerbre.

A hazaiaknál egyébiránt Solomon és Wilson biztosan kimarad sérülés miatt, Robinson szereplése kérdéses, helyettese az egyik új igazolás, Kurzawa lehet, míg Willian (igen, a korábbi Chelsea-játékos) először lehet kezdő az újoncnál.

[3900995] 2022-09-10 13:30:00 Fulham - Chelseax

Egyre nagyobb gödörben van a Chelsea, hiszen a gyenge szezonrajtot (a bajnokságban három győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel rajtolt, a megszerzett tíz pontjával ugyan a hatodik helyen tanyázik, de már öt pont a lemaradása az éllovas Arsenalhoz képest) követően hétközben a Bajnokok Ligája nyitókörében hatalmasat égett. A Kékek ugyanis a Dinamo Zagreb otthonába voltak hivatalosak, ahol igen komoly meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedtek.

A zakónak meg is lett az eredménye, Thomas Tuchel mestert a Todd Boehly vezette új tulajdonosi kör már is menesztette pozíciójából. A német tréner helyét, aki egyébként többek közt Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel, Graham Potter vette át, akivel igen jól szerepelt az elmúlt években a Brighton, idén pedig egészen káprázatosa rajtolt.

Hiányzók terén nincs sok változás a vendégeknél, Kanté továbbra sem tudja vállalni a játékot, míg mellette a kapus, Mendy maradhat ki, aki sérülés miatt nem tudott pályára lépni Zágrábban.

Mire érdemes fogadni?

A Chelsea ugyan zsinórban hét sikert számlál a Fulham ellen, s legutóbb 2006-ban veszített ellene tétmérkőzést, jelen körülmények között, a teher nélkül pályára lévő városi riválisa bizony borsot törhet az orra alá, még úgy is, hogy új mester seper a Kékeknél, aki felkavarhatja az állóvizet. Azonban gyorsan tegyük hozzá, hogy Potter csak csütörtökön írta alá szerződését a londoniakkal, vagyis nagyon rövid idő áll rendelkezésére a hétvégi meccsig.

Mindezek után számunkra a hazaiakra kínált +0,75-ös ázsiai hendikep tetszik, amely teljesen csak akkor veszítene, ha a Chelsea két vagy több góllal tudna győzni a Craven Cottage-on.

{"headTitle":"Fulham - Chelsea","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-09-10 13:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fulham +0,75 (ázsiai hendikep)","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3900995] 2022-09-10 13:30:00 Fulham - Chelseax;