Tenisz

Ez a legjobb tipp a Sinner - Medvedev döntőre?

Egy 2.20-as oddsot néztünk ki a szezon első Grand Slam-tornájának utolsó mérkőzésére.

Magyar idő szerint vasárnap 9 óra 30 perckor rendezik az Ausztrál Open férfi döntőjét, amelyben a 4. kiemelt Jannik Sinner a korábbi kétszeres finalista Daniil Medvedevvel néz farkasszemet. Egy valami tehát már most biztos, új bajnoka lesz az ausztrál nyílt teniszbajnokságnak. Ha Sinner nyer, az történelmi lesz, hiszen olasz teniszező még soha nem diadalmaskodott Melbourne-ben. 

Gyakorlatilag egy generáció felnőtt azóta, amikor legutóbb olyan Ausztrál Open-döntőt láthattunk, amelynek nem volt részese a nagy hármasból senki sem.

Ez a 2005-ös Marat Safin - Lleyton Hewitt döntő volt, amelyet előbbi nyert, aki Yevgeny Kafelnikov után a második orosz lett, aki meg tudta nyerni ezt a Grand Slam-tornát. 19 év elteltével hozzájuk csatlakozna Medvedev. 

Pokolian nehéz feladat elé néz azonban az orosz, ugyanis Sinner gyakorlatilag érinthetetlen volt eddig a tornán. Az elődöntőig szettveszteség nélkül menetelt, úgy, hogy Medvedev két honfitársával, Karen Khachanovval és Andrey Rublevvel is megmérkőzött. Egyikük sem tudott mit kezdeni az olasszal, de ennél még nagyobb szó, hogy a világelső Novak Djokovics sem. Az odáig rendben van, hogy a 10-szeres bajnoknak nem volt jó napja, ez bárkivel előfordul, de az az igazság, hogy Sinner rettentően sokat tett azért, hogy a szerb klasszis kifejezetten rosszul érezze magát a pályán.

Nem kell ecsetelni, hogy az olasz élete győzelmét aratta, de 22 éves létére nagyon éretten gondolkozik, hiszen elmondta, hogy nagyon sokat jelent számára ez a győzelem, de pontosan tudja, hogy ez még csak az elődöntő volt és nincs helye az ünneplésnek. 

És Medvedevnek nem csak azért lesz nehéz dolga, mert Sinner szenzációs formának örvend, hanem mert fizikálisan sokkal fáradtabb lehet.

Amíg ugyanis az olasz egy szettet veszített a tornán, addig az orosz nyolcnál jár és ezáltal hat órával többet volt a pályán.

A három ötszetteséből ráadásul kettőt a negyeddöntőben és az elődöntőben játszotta. Nyilván ezekből a győzelmekből is rengeteget lehet táplálkozni, de nagy kérdés, hogy mennyi maradt Medvedev tankjában. 

A két játékos egymás elleni mérlege egyébként 6-3-as orosz fölényt mutat, azonban érdekesség, hogy Sinner három győzelme az utolsó három meccsükön született, amelyeket mind tavaly ősszel játszottak. Hiába tehát a negatív mérleg, a lélektani előny inkább az olasznál, aki a 0-6 óta bizonyította, hogy megvan a tenisze ahhoz, hogy legyőzze Medvedevet. 
 

Mire fogadjunk?


Nem szívbajosak a bukmékerek, 1.38-as favoritnak hozták ki Sinnert, míg az orosz győzelme 3.25-szörös kasszával kecsegtet. Nyilván, aki legyőzi az elődöntőben a Rod Laveren Djokovicsot az joggal pályázik a végső sikerre, de az olasznak mégiscsak ez lesz pályafutása első Grand Slam-döntője, míg 'Medve' már játszott ötöt, ebből kettőt Melbourne-ben. 

Tényleg minden adott, hogy Sinner behúzza ezt a tornát, egyértelműen meggyőzőbb volt az elmúlt két hétben, mint az orosz, de egy Grand Slam-döntőben tudnak érdekes fordulatok lenni, főleg, ha valaki nem nyert még korábban. Medvedev pedig pokolian szívós és biztosak lehetünk abban, hogy mindent megtesz majd azért, hogy kirángassa az olaszt a komfortzónájából. 

Sinner győzelmét várjuk, de overes meccsen.


✅ Tipp #1: Sinner nyer és játékok száma 33.5 felett @2.20

Fogadási határidő: január 28. 09:30