Tenisz

3.50-es tippünk van a Sinner - Rublev negyeddöntőre

Kilenc elveszített Grand Slam-negyeddöntő után éppen ezt nyerné meg az orosz? Nehéz elképzelni...

A keddi másik negyeddöntőben a 4. és az 5. kiemelt néz farkasszemet egymással, avagy Jannik Sinner - Andrey Rublev meccset rendeznek. Bár a világranglistán a lehető legközelebb állnak egymáshoz, ám a szorzókban mégis hatalmas a különbség, hiszen az olasz továbbjutása 1.25 körül fizet, míg az orosz győzelme négyszeres kasszával kecsegtet. 

Elsőre gondolhatnánk, hogy ennyiért szinte kötelező vinni Rublevet, ha már ennyire közel vannak egymáshoz, azonban ez nem ennyire egyszerű. Az orosznak ugyanis mind mentálisan, mind fizikálisan pokolian nehéz lesz ez a meccs. Kezdjük előbbivel. 

Bár Rublev most már jó ideje ott van a világ legjobbjai között, ám a Grand Slam-tornákon a negyeddöntő az a pont, ahol rendre elvérzik. Egészen pontosan kilenc elveszített negyeddöntője van és egyet sem tudott megnyerni. Ez lesz tehát egy olyan óriási fal, amit le kellene, hogy döntsön. Mindezt egy olyan ellenfél ellen, akivel szemben 0-4 a mérlege, ha végigjátszották a meccset.

Ez a 0-9 és 0-4 két olyan negatív rekord, ami már önmagában gátolhatja az oroszt abban, hogy a legjobb teniszét a pályára tegye.

Ha ezt még tovább akarnánk fokozni, akkor egyébként a kilenc elveszített negyeddöntőjéből hétben (!) szettet sem nyert, így 27 elveszített és csupán három megnyert játszmával áll. Ez még úgyis siralmas, hogy kétszer Novak Djokovics, egyszer Rafa Nadal és háromszor Daniil Medvedev volt az ellenfele. 

Ami a fizikális részét illeti, ott valamivel jobb a helyzet. Noha úgy tűnt az Alex De Minaur elleni nyolcaddöntő negyedik szettjében, hogy elkészült az erejével, de aztán a döntő játszmára összekapta magát és söpréssel ütötte ki az ausztrált. Ettől függetlenül az nem nézett ki jól, ahogyan 4 óra játékot követően a pályán mutatott. 

És akkor térjünk rá az ellenfélre. Sinner úgy vágott neki ennek az Ausztrál Opennek, hogy a 10-szeres bajnok Djokovics legfőbb kihívója. Egyelőre gyönyörűen igazolta a papírformát a fiatal olasz és mind a négy ellenfelét háromban küldte haza. Bár Karen Khachanovtól komolyabb ellenállásra számítottunk, de Sinner végig észnél volt és egyszerűen nem hagyta levegőhöz jutni az oroszt. Nagyon komoly fegyvertény, hogy az olasz ezt háromban megoldotta, hiszen a korábbi Grand Slameken azért bőven akadtak elszórt szettjei. 
 

Mire fogadjunk?


Abszolút egyetértünk a bukikkal a kétesélyes szorzókat illetően, szerintünk sincs sok esélye ebben a párharcban az orosznak. Arra tényleg nagyon kicsi a sansz, hogy rövid meccsen nyerjen, egy hosszú találkozón pedig kijöhet, hogy Sinner a frissebb és mentálisan erősebb. De Rublev korábbi Grand Slam-negyeddöntői alapján azon se lepődnénk meg, ha ez nem nyúlna túl hosszúra...


✅ Tipp #1: Sinner 3-1 @3.50

Fogadási határidő: január 23. 10:30