Tenisz

Ez a legbiztosabb tipp a Djokovics - Sinner álomelődöntőre?

A szerb soha nem veszített még elődöntőt az Ausztrál Openen, az olasz lesz az első, aki legyőzi?

Pénteken az uraké a főszerep Melbourne-ben, jönnek az elődöntők, elsőként pedig lássuk a felső ági összecsapás esélyeit, ahol összejött az álommeccs, avagy a 10-szeres Ausztrál Open-bajnok Novak Djokovics és a trónkövetelő ifjú olasz, a 4. kiemelt Jannik Sinner méri össze a tudását. Ami a kétesélyes szorzókat illeti, a szerb klasszis győzelme 1.45-ért, míg az olaszé 2.75-ért fogadható.

Bár Sinner továbbjutása közel háromszoros pénzt fizet, ám ez már elég hízelgő az itáliaira nézve, hiszen például tavalyi tornán senki nem kapott 4.00-es (!) odds alatt 'Nole' ellen. 

Sinner annak ellenére kapott ennyire alacsony szorzót, hogy ez mindössze a második Grand Slam-elődöntője lesz. Az elsőt is Djokovics ellen vívta, méghozzá tavaly Wimbledonban. Nagy reményekkel ment neki annak a meccsnek az olasz, hiszen egy évvel előtte 2-0-ra vezetett a szerb ellen, majd onnan kapott ki a negyeddöntőben. De az egy biztató meccs volt Sinner szemszögéből, nem úgy, mint az elődöntős összecsapásuk, amelyet a szerb 3-0-ra húzott be.

Aztán találkoztak még a világbajnokság döntőjében is, aminek ugyancsak nagy reményekkel vágott neki Sinner, hiszen a csoportkörben legyőzte Djokovicsot, azonban a fináléban a hazai pálya ellenére megszorongatni sem tudta a szerbet. Kis szépségtapasz volt, hogy legalább a Davis Kupában összejött az olasznak a siker a világelső ellen.

Sinnernek egyértelműen fejben kell megugrania a lécet, hiszen játéktudásban már így 22 évesen nagyon komoly szinten jár. Éppen emiatt borzasztóan nehezen jósolható ez az elődöntő, miután az tényleg csak a meccsen derül majd ki, hogy az olasz készen áll-e már egy akkora skalpra, mint Djokovicsé. 

A forma abszolút adott Sinnernél, ugyanis szettveszteség nélkül jutott el idáig, ilyen stabilan pedig Grand Slam-tornán korábban még nem szerepelt. Pedig nem lehet azt mondani, hogy egyszerű útja lett volna, hiszen az előző két kanyarban Andrey Rublev és Karen Khachanov volt a két ellenfele, akik azért küzdeni nagyon tudnak és mindenki számára rágós falatok. 

Djokovics jóval döcögősebben haladt előre, ötből három meccsén is veszített szettet és bizony nem mindig nézett ki jól a pályán. 
 

Mire fogadjunk?


Hogy milyen hosszú meccset várnak a fogadóirodák, arról beszédes, hogy 1.42-es szorzót kapunk a 3.5 szett felett opcióra és 39.5-nél húzták meg az over/under line-t. Tényleg nagy csalódás lenne egy egyoldalú találkozó, hiszen a torna kezdete óta ez az egyik legjobban várt párharc. 

Kíváncsian várjuk, hogy Sinnernek meglesz-e egyáltalán a hite, ugyanis Djokovics soha nem veszített még elődöntőt - se döntőt - a Melbourne Parkban, a Rod Laveren pedig 2018-ban kapott ki legutóbb. Jelenleg egyébként egy 33 meccses győzelmi szériának örvend a szerb az Ausztrál Openen, amivel beállította Szeles Mónika rekordját. 

Érdekesség, hogy az elmúlt 10 évben Djokovics 26 Grand Slam-elődöntőt játszott és ebből mindössze kettőt veszített el, legutóbb a 2019-es Roland Garroson Dominic Thiem tudta legyőzni a négy között egy drámai ötszettesben. 

Óriási potenciál van az olaszban, de ilyen meccsen még nem bizonyított, addig pedig a legbiztosabb fogadásnak Djokovics győzelme tűnik, amit egy visszafogott overrel tuningolhatunk fel. 


✅ Tipp #1: Djokovics nyer és 33.5 játék felett @2.00

Fogadási határidő: január 26. 04:30