Tenisz

Erős tippel támadunk a Sinner - Khachanov meccsen

Papíron könnyű menet vár az olaszra, de az orosz van annyira szívós, hogy ebből jó meccset lássunk.

Vasárnap a nyolcaddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek a Melbourne Parkban és ez már a torna azon szakasza, amikor magasan jegyzett játékosok is összecsapnak egymással. Ilyen lesz a 4. kiemelt Jannik Sinner és a 15. kiemelt Karen Khachanov csörtéje, amelynek az olasz 1.10 körüli favoritként megy neki. 

Legutóbb Grand Slam-tornán a 2020-as US Open első körében találkoztak, amikor Sinner még csak bontogatta szárnyait a profik között, ám már akkor döntő szett tie-breakre tudta kényszeríteni az oroszt. Az olasz azóta megérkezett a világ legjobbjai közé, Khachanov viszont megragadt ugyanazon a szinten, így nem csoda, hogy pályafutásuk második Grand Slam-meccsén már ekkora a szakadék a szorzók között. 

Sinner egyelőre ellentmondást nem tűrően vette az akadályokat, hiszen mindhárom meccsét szettveszteség nélkül húzta be. Ilyenre korábban major tornán még nem volt képes, minimum egy játszmát ugyanis mindig eldobott mire a legjobb 16-ig eljutott. Tényleg az a kérdés már csak, hogy a Grand Slamek végjátékát össze tudja-e rakni, hiszen csodás volt az előző szezonja is, több, mint 60 győzelmet jegyzett a Touron, de még mindig nincs major fináléja. 

Az eddigi ellenfeleihez képest Khachanov komoly szintugrás lesz, hiszen ne felejtsük el, hogy az orosz tavaly elődöntőzött Melbourne-ben. Most már azt lehet mondani, hogy az elmúlt két évben Khachanov a Grand Slamekből nagyon szépen kihozza a maximumot - leszámítva a tavalyi US Opent, ahol három hónap kihagyás után lépett pályára. Melbourne-ben például az elmúlt négy vereségét Stefanos Tsitsipas, Rafael Nadal, Matteo Berrettini és Nick Kyrgios ellen jegyezte, ami pedig közös volt ezekben a meccsekben, hogy egyiken sem adta könnyen a bőrét. 

Papíron tehát lehet óriási favorit Sinner, de Khachanov tud elképesztően rágós falat lenni, főleg az olyan meccseken, amelyeken esélytelenebbnek számít. Igazából nagy jelentősége nincs is annak, hogy az orosz nehézkesen jutott el idáig, hiszen azzal mindig is problémája volt, hogy favoritként könnyedén igazolja a papírformát. Tegyük hozzá, elég kellemetlen ellenfeleket kapott a torna első három körében. 
 

Mire fogadjunk?
 

Aki eddig elolvasta a cikket, annak nagy meglepetést nem okozunk majd a tippünkkel. Sinner továbbjutását várjuk, mert fejben erősebb, de Khachanov annál sokkal jobb és szívósabb játékos, hogy könnyedén át lehessen menetelni rajta. Kifejezetten erős tippnek gondoljuk az overt erre a nyolcaddöntőre.


✅ Tipp #1: Játékok száma 34.5 felett @1.92

Fogadási határidő: január 21. 09:00