Európa Liga

Ezeket néztük ki a Topolya és a West Ham csatájára

Két tippel próbálkozunk a szerb és az angol csapat Európa Liga ütközetén.

Temérdek találkozóra kerül sor csütörtökön az Európa Liga csoportkör ötödik kanyarjában, a meccsek közül pedig jelen cikkünkben a Topolya-West Hammel foglalkozunk. Az oddsmestereknél az angolok számítanak toronymagas favoritnak, hiába játszanak ugyanis idegenben, átlagosan mindössze 1.25-szörös pénzt kínálnak a "V" kimenetelre.

Csapathírek

Persze ez teljes mértékben érthető. A Topolya ugyanis lényegében súlytalan az EL-ben eddig, a négy csoportmeccséből hármat elveszített (West Ham 1-3, Freiburg 1-3 és 0-5), vagyis csak egyen sikerült pontot csinálnia, méghozzá az Olimpiakosz elleni otthoni meccsén, amikor is végül 10 ember ellen harcolta ki a döntetlent.

Mindemellett a TSC hazájában is botladozik, ugyanis kiesett a kupából, a Szuperligában pedig volt egy ötmeccses nyeretlenségi sorozata is, így nem meglepő, hogy a két óriás mögött nyolc és tizenegy ponttal van lemaradva, s csak a harmadik helyen áll. Igaz, szombaton 4-0-ra (!) nyert az éllovas Partizan Belgrád vendégeként, ami azért növelheti a csapat önbizalmát...

Ezen túl pedig sajnálatos módon a nagy reményekkel érkező Sós Bence mindössze epizódszereplő, hétvégén is csak öt percet kapott, az egész szezont tekintve pedig 187 minutuma van, s nagyon sok meccsen nem is szerepelt...

Sok hiányzója ugyanakkor nincs az együttesnek, hétvégén csak Djorjdevics, Cvetinovics és Sztanics nem játszott.

A West Ham jó passzban utazhat Szerbiába, az utolsó öt tétmeccséből négyet is megnyert, s csak egyet veszített el. A Brentford ellni 3-2-es vereség mellett az Arsenalt 3-1-re győzte le és ejtette ki a ligakupában, a Premier League-ben a Nottingham (3-2) és hétvégén a Burnley (2-1) is fejet hajtott előtte, míg az EL-ben az Olimpiakoszt nyomta le (1-0).

Ezen eredményeknek köszönhetően a Kalapácsosok a ligakupában a legjobb nyolc között járnak, a PL-ben a kilencedik helyet foglalják el, míg a EL csoportjukat vezetik, igaz, a Freiburgnak is kilenc egysége van, viszont a harmadik Olimpiakosznak mindössze négy.

Kimaradók terén is jól állnak David Moyesék, ugyanis biztosan csak Antonio nem lép pályára csütörtökön, míg Bowen szereplése kérdéses.

Mire érdemes fogadni?

A felek szeptemberi meccsét az angolok 3-1-re nyerték meg hazai pályán, igaz, a szerbek a 48. percben megszerezték a vezetést, ám az előnyüket csak 18 percig tudták megőrizni...

Bár a WHU megtehetné, hogy tartalékol, mivel lényegében a továbbjutása biztos, azonban nem mindegy, hogy hányadik helyen teszi azt meg (ugye az első automatikusan a top16 között találja magát, míg a másodiknak a legjobb 16 közé jutásért játszania kell egy Bajnokok Ligájából kieső csapattal), mindemellett Moyes nem szokta szétrotálni csapatát, még akkor sem, ha a hétvégi, Crystal Palace elleni városi rangadó nagyobb prioritást kellene, hogy élvezzen perpillanat. 

Borítékolható viszont, hogy a TSC nem tartalékol, pláne, hogy hétvégén a szerb bajnokság utolsó előttijét fogadja, avagy akár egy jó kis meccs is kikerekedhet a csütörtöki találkozóból, pláne, hogy a topolyaiak a Partizan elleni fölényes, önbizalom növelő győzelemből érkeznek.

Mindezek után pedig két tippel próbálkoznánk, az első, hogy szerintünk van esély arra, hogy ahogy az odavágón, úgy ezen a meccsen is betaláljon mindkét csapat. Ha pedig ez összejön, akkor a hazaiakra kínált +2-es ázsiai hendikep zöldülése is benne van a pakliban, amely tipp ugye az esetben veszítene, ha a WHU három vagy több góllal győzne a TSC Arénában.


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt @1.87

✅ Tipp #2: Topolya +2 (ázsiai hendikep) @1.70

Fogadási határidő: november 30. 18:45