Serie A

Ha nyer, szinte biztosan bennmarad a Salernitana - kell ennél jobb motiváció?

  • varin

Egy győzelemre az üdvösségtől a Salernitana, márpedig Nicola fiai idegenben is favoritok az Empoli ellen.

20220513103707

Nem egy időben rendezik a Serie A 37. fordulójának mérkőzéseit, a Salernitana már szombat délután pályára lép Empoliban, míg a Cagliari és a Genoa csak vasárnap. Így tehát abban a tudatban küzdhetnek meg Fazióék a tét nélkül futballozó Empolival, hogy amennyiben nyernek, a bennmaradásuk csak országos nagy meglepetés esetén nem dől el.

3657365

Ez a lehetőség persze már a Cagliari ellen is megvolt, ha nem érkezik a szárdok 99. perces gólja, a Salernitana előnye tisztán 4 pont lett volna a 18. pozíciótól és lényegében el is dőlt volna a kérdés. Így különösen fájó lehet a kései gól, amelyből muszáj gyorsan rehabilitálódnia a salernói csapatnak.

"Nagyon nehéz héten vagyunk túl, ez okozza az örömet, a bánatot pedig az a bizonyos gól. Nálam az a pohár most inkább félig tele van, de a bosszankodóknak is igazat adok.

Összességében úgy érzem, a döntetlen igazságosnak mondható, hiszen egy remek csapat ellen játszottunk. Nem történt semmi nagy gond, megyünk tovább és akkora szívvel küzdünk, ahogyan eddig" - nyilatkozta Davide Nicola sikeredző.

Az utolsó hat meccsén 14 pontot összegyűjtő vöröseknek viszont remek ellenfél jutott, hiszen az Empoli leginkább már takaréklángon ég. Ugyan kisebb meglepetésre Aurelio Andreazzoli fiai megszorongatták pénteken az Intert, a 2-0-s vezetés ellenére pont nélkül maradtak, így pedig tovább íródik az a borzalmasan rossz széria, amelyben december 12-e óta a mérleg: 1 győzelem, 8 döntetlen, 11 vereség.

Vagyis az Empoli az utolsó 20 meccsén 11 pontot szerzett, míg előtte 16 találkozón 26-ot.

A motiváció pedig nagy úr, a Salernitanának nem igazán jó itt a döntetlen, ez pedig az oddsokban is látszódik, hiszen idegenben is alig fizet duplázó felett Nicoláék sikere.

Gólgazdag meccset várunk, az Empoli igazán jól teljesít ebben a mutatóban, de meglepő lenne, ha végül a vendégek pont nélkül maradnának.

{"headTitle":"Empoli-Salernitana","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-14 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"x2 + és több, mint 2,5 gól","odds":"2.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
[3657365] 2022-05-14 15:00:00 Empoli - Salernitanax;