Olasz Kupa

Szakítunk a trendekkel, de jól kereshetünk egy góllal is

  • varin

Újabb országos fix mérkőzést rendeznek az Olasz Kupában, nem is voltunk restek tippelni rá.

Noha a Napoli favoritként esett ki hazai pályán a Fiorentina ellen, azért mégsem lehet mondani, hogy bombameglepetés lett volna a Violák kvalifikációja. Így nagyjából kijelenthetjük, hogy egyelőre igazán nagy izgalmak nélkül zajlik az Olasz Kupa nyolcaddöntője, ezt a szériát pedig szinte biztosan nem az Inter és az Empoli fogja megszakítani, így Simone Inzaghi csapata csatlakozhat az Atalanta, Fio, Milan, Lazio, Juventus ötöshöz.

3703173

A milánói csapat ugyanis célegyenesbe rakta magát a triplázás irányába és nem látni, melyik gárda állítja meg Inzaghi csapatát. Az Olasz Szuperkupa zsebben és igaz, hogy a bajnokságban csak 2 pont előnye van a Nerazzurrinak, egyrészt a vesztett pontok alapján az 5, másrészt egyszerűen nincsen kihívója a gárdának.

Olyan nagyon a túloldalon sem izgalmas a szezon. Bár az Empoli öt nyeretlen meccsnél jár zsinórban, a 29 megszerzett pont kis túlzással már most elég a bennmaradáshoz, így az újonc biztosan megtartja pozícióját a Serie A-ban.

A két csapat utolsó 15 meccséből 14-1-0 a milánói gárda mérlege, a 14 sikerből pedig 10 kapott gól nélküli győzelemmel született meg.

Ráadásul a hazaiak mellett szóló érv az is, hogy hétvégén a Veneziát fogadják Lautaróék hazai pályán, vagyis felesleges tartalékolni a kupában. Ennek eredményeként a Bergamóban padon csücsülő Lautaro Martínez például kezdhet, de Correa vagy éppen Dimarco is ott lehet a gyepre kifutó játékosok között. Ugyan Handanovic például pihenőt kap, a Nerazzurri így is rendkívül erős kezdőt tud kiállítani erre a 90 percre, olyat, amely lazán elbánhat a szintén várhatóan kissé tartalékos Empolival.

Sosem várunk szívesen gólt az Inter ellen, de ezúttal mégis bízunk abban, hogy kapitulál a hazai csapat. Egyrészt az elmúlt meccseken is be-becsúsztak bizonytalankodások a hátsó sorban, másrészt eléggé felforgatott is lesz most ez a csapatrész. Harmadrészt pedig egy olyan Empolit várunk, amely vesztenivaló nélkül, bátran futballozhat, márpedig október vége óta nem játszott a kék-fehér gárda olyan meccset, ahol ne rúgott volna gólt - igaz, akkor pont éppen az Inter nullázta le Cutronéékat.

Szóval a zsetont egy Empoli-gólra tesszük, de azért jöhet a szokásos Inter-győzelem.

{"headTitle":"Inter-Empoli","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-19 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Empoli 0,5 gól felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Inter + mindkét csapat szerez gólt","odds":"2.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3703173] 2022-01-19 21:00:00 Inter - Empolix;