Olasz foci

Létezik akkora csoda, ami megmenti az újoncot?

  • varin

A Crotone hatalmas menetelése lehet, hogy semmit nem fog érni, az újonc sorsolása ugyanis igencsak mostoha.

Fotó: crotone.it

Hihetetlen hajrát vág ki a Crotone a kiesés elkerüléséért vívott harcban, az újonc hétvégén zsinórban hetedik veretlen mérkőzését abszolválta a Serie A-ban. Két körrel a vége előtt már csak egyetlen egység a hátrányuk az Empoli és kettő a Genoa mögött. Papíron tehát nem lehetetlen, hogy Falcinelliék megmenekülnek, ám az oddsok árulkodóak, Davide Nicoláék menetelése könnyen lehet, hogy hiábavaló lesz.

Melyik csapat esik ki a Serie A-ból?
Crotone 1.07
Empoli 11.00
Genoa 21.00

"Dolgozunk tovább és nem figyelünk másokra, mert nincs igazán értelme. Jövő héten a Juventusszal találkozunk, ami nem ígérkezik éppen könnyű feladatnak, de hinni fogunk a lefújás pillanatáig. Türelmesek kell legyünk, és akkor meglehet a jutalmunk" - nyilatkozta Nicola.

És bizony a Crotone legnagyobb problémája jelenleg a sorsolás, hiszen a Juventus után a Lazio vendégei lesznek az utolsó fordulóban, és ezen két idegenbeli mérkőzés alatt kéne ledolgozzák a hátrányukat.

Crotone#ita-crotone#5

A kiscsapat "tragédiája" az, hogy a Zebrák vasárnap este vereséget szenvedtek az Olimpicóban, ami azt jelenti, három pont még mindenképpen kell a bajnoki címhez, így a Crotone elleni hazai mérkőzést nem veheti félvállról Max Allegri csapata. Ráadásul az utolsó körben a Lazio ellen pontot szerezni még úgy sem lesz egyszerű, hogy a Sasoknak vélhetően már nem lesz tétje annak a meccsnek, addigra eldől, hogy a negyedik helyen végeznek.

Ami a vetélytársakat illeti, az Empoli előbb fogadja az Atalantát, majd Palermóba látogat, amely két olyan meccsnek tűnik, amelyből lehet akár 0, de akár 6 pont is. A Genoa rettenetes szereplése a piros-kékeket is a kiesőzóna felé sodorta, ám ha Simeonéék megverik hazai pályán a Torinót, akkor fix a bennmaradásuk, hiszen ebben az esetben csak hat crotonei ponttal tudnának kiesni.

A csapatok hátralévő sorsolása
Crotone (31) Empoli (32) Genoa (33)
@Juventus Atalanta Torino
@Lazio @Palermo @Roma
@: Idegenben

Minden tiszteletet megérdemel tehát Nicola együttese, de úgy tűnik, a hajrá későn jött számukra. Ám ha a Juventus-Lazio duó ellen megszereznék a szükséges egységeket, azzal egyértelművé tennék, hogy rászolgáltak a bennmaradásra.

211987