Olasz foci

Előbb hoznia kell a kötelezőt a Romának, aztán nagyon szurkolni

  • MVB80

A Roma nem hibázhat az Empoli ellen, de közben fél szemmel már a Lazio elleni kupameccsre is figyelnie kell. No meg a vasárnapi Napoli-

Ha a Románál az idény végén elgondolkoznak majd azon, miért nem jött össze a Juventus trónfosztása, akkor biztos bekarikázzák majd az október végi, Empoli elleni meccset, amely 0-0-ra végződött.

Akkor a Romával a saját kölcsönjátékosa, a lengyel Skorupski szúrt ki a fővárosiakkal, aki ihletett formában repkedett a lécek között, és ezzel két pontot kivett a Roma zsebéből.

Az Empolitól most a döntetlen is óriási durranás lenne, mivel a csapat utolsó hat bajnokiját kivétel nélkül elvesztette. A gyászos sorozat egy fokkal elfogadhatóbbnak tűnik, ha hozzátesszük, hogy a toszkán kiscsapat ebben az időszakban játszott a Juventusszal (0-2), a Lazióval (1-2), az Interrel (0-2) és a Napolival is (2-3), ezekkel a vereségekkel könnyebb elszámolni, mint a Chievo elleni 0-4-gyel.

1x2    
Roma Döntetlen Empoli
1.15 7.20 14.00

Az Empoli keretéből két potenciális kezdőjátékos sem utazott el, Costa és Dioussé is eltiltott, ahogyan a másik oldalon Strootman is, De Rossi pedig az olasz válogatott Hollandia elleni felkészülési meccsén szedett össze egy sérülést.

Az Empoli utolsó 19 idegenbeli meccséből csak négyen tudott gólt szerezni, míg a Roma legutóbbi 17 hazai találkozója közül 16-ot megnyert, csak a Napoli elleni 1-2 rondít bele a képbe.

Perotti a kispadra szorult az utóbbi időben, de nélküle is nagy favorit a Roma

A Farkasoknak a saját meccsüket kötelező hozni, aztán vasárnap este szurkolniuk kell Mertenséknek, hogy kapják el a Juventust, mert ebben az esetben újra nyílt lehetne a bajnokság. Már amennyire azt nyíltnak lehet nevezni, ha a Juvénak még mindig marad 5 vagy 6 pont előnye.

Akik további statisztikákra vágynak, azoknak eláruljuk, hogy az Empoli hat meccs óta mindig benyelt legalább két gólt, ugyanakkor a Roma az utolsó nyolc fellépése alkalmával csak a Napoli ellen nem volt képes eljutni két gólig.

Azt is figyelembe kell viszont venni, hogy kedden jön a kupa elődöntőjének visszavágója, amit a Roma 0-2-ről kezd a Lazio ellen, szóval nem biztos, hogy az Empolit mindenáron ki akarja tömni majd Spalletti csapata.

Ami viszont jól jöhet a Romának, hogy a déli kanyarból eltávolították a plexifalakat, így az ultrák véget vetettek a bojkottnak, és ez már az Empoli elleni is éreztetheti a hatását, de az igazi hangorkán a Lazio ellen várható majd.

[2319909] 2017-04-01 20:45:00 Roma - Empolix;
2017-04-01;55
2017-04-03;55
211987