Premier League

A City után az Arsenalt is elkapná az Aston Villa

Emery volt csapata ellen is győzelemre vezetné a bordó-kékeket.

Igazi rangadóval szárul a Premier League 16. fordulójának szombati játéknapja, hiszen a harmadik helyezett Aston Villa az éllovas Arsenalt fogadja. A fogadóirodákban a vendégek számítanak esélyesebbnek, sikerüket ugyanis átlagosan 2.10-szeres pénzért mérik.

Csapathírek

Remek formában várja a hétvégét a birminghami csapat, hiszen zsinórban hat tétmeccsen maradt veretlen. A Konferencia Ligában kétszer is nyert, így továbbjutott, míg a PL-ben három siker mellett egy döntetlen a mérlege az utóbbi időkben.

A bajnokságban a Fulham (3-1), majd a Tottenham (2-1) ellen is nyerni tudott, míg egy hete ugyan csak 2-2-es döntetlenre volt jó Bournemouthban (igaz, a 90. percben sikerült pontot mentenie), ennek ellenére szerdán viszont 1-0-ra legyőzte a címvédő Manchester Cityt a Villa Parkban. Utóbbi sikernek köszönhetően pedig a harmadik helyre jött fel a táblázaton, megelőzve az Égszínkékeket, s továbbra is négypontos hátránnyal üldözi az Arsenalt.

Hiányzók terén pedig nincs új a nap alatt Emeryéknél, az Ágyúsok korábbi trénere ugyanis a szokásos triójára (Buendía, Mings, Traoré) nem számíthat szombaton.

Igaz, az Ágyúsokat sem kell félteni. A londoniak is kiváló formának örvendnek, hogy mást ne mondjuk az utolsó hat tétmeccsüket sorozatban behúzták. A Bajnokok Ligájában így megnyerték csoportjukat, a bajnokságban pedig, ahogy fentebb is említettük élre álltak, s a hétvége előtt két pontot vertek a második helyezett Liverpoolra.

Artetáék a Burnley (3-1), a Brentford (1-0), majd a Wolves (2-1) után tehát hét közben a Luton együttesén (4-3) is átléptek. Igaz, alaposan megszenvedtek az újonc otthonában, hiszen a mindent eldöntő gólt Rice a 97. percben szerezte meg...

Habár a vendégeknél Timber, Party, Smith Rowe, Fábio Vieira és Tomiyasu is kimarad a hétvégén, Areta akár ugyanazt a kezdőjét pályára dobhatja hétvégén, mint tette azt szerdán, igaz, ezzel Emery is így van...

Mire érdemes fogadni?

A idén még nem, tavaly viszont kétszer is farkasszemet néztek egymással a felek, s a találkozóik közönségszórakoztatóra sikeredtek, hiszen Londonban 2-1-re nyert az Arsenal, míg Birminghamben 4-2-re. Utóbbit méghozzá annak köszönhetően nyerték meg a fővárosiak (akik a 92. percben még 2-2-re álltak), hogy a 93. minutumban Martínez egy szerencsétlen öngólt vétett, majd a 98. percben egy szögletnél előre ment fejelni, de ez nem jött össze, s Martinelli végül az üreskapuba terelte a játékszert. És, hogy miért fontos mindezeket kiemelni? Nos, az Aston Villa ezen februári vereség óta nem kapott ki bajnokin hazai pályán, sőt azóta mind a 14 (!) PL-meccsét behúzta a Villa Parkban...

Hajlunk arra, hogy folytatja remek sorozatát Emery csapata, attól függetlenül, hogy minőségibb csapattal bír az Arsenal, s remek formában van, azonban az utóbbi hetekben már akadozgatott azért a gépezet, mellesleg ilyen kaliberű együttessel nem is találkoztak Artetáék. Háromesélyben ugyanakkor nem, dupla esélyben viszont kivesszük a bordó-kékeket, avagy első körben megpróbálkozunk a hazaiakra kínált +0,5-ös hendikeppel, vagyis az 1X-szel.

Mindemellett pedig úgy véljük, hogy a gólok sem maradnak el, így a klasszikus mindkét csapat szerez gólt és több, mint 2,5 gól születik, amely ugye a felek mindkét találkozóján zöldült.


✅ Tipp #1: Aston Villa +0,5 @ 1.75

✅ Tipp #2: Mindkét csapat szerez gólt + Több, mint 2,5 gól @ 2.07

Fogadási határidő: december 9. 18:30