FA Kupa

Ezt néztük ki a Chelsea-Aston Villa kupacsatára

A héten immáron második fontos kupameccsét játssza a Chelsea, ezúttal az Aston Villa ellen az FA Kupában.

A héten a negyedik fordulót rendezik az angol FA Kupában, avagy a legjobb 16 közé jutás a tét. Pénteken több rangadót is tartanak, ilyen lesz többek közt a Chelsea-Aston Villa összecsapás is. A bukmékereknél a hazaiak az esélyesebbek, sikerüket átlagosan 2.10-szeres szorzón mérik háromesélyben.

Csapathírek

A Chelsea az utolsó hat tétmeccséből ötöt behúzott, s mindössze egyet veszített el, méghozzá a Middlesbrough elleni Angol Ligakupa elődöntőjének odavágóját. Azonban kedden sikerült javítania a Kékeknek, a visszavágón 6-1-re győzték le a másodosztályú alakulatot, így bejutottak a sorozat fináléjába. 

Az FA Kupában pénteken játszanak a legjobb 16 közé kerüléséért, míg a Premier League-ben az elmúlt három meccsüket behúzták, így a kilencedik helyre jöttek fel, s már csak kilenc pont a hátrányuk az ötödik helyezett Tottenhammel szemben.

Hiányzók terén ugyanakkor továbbra sem rózsás a helyzet náluk, ahogy kedden, úgy pénteken is minden bizonnyal Sánchez, Cucurella, Fofana, James, Lavia, Ugochukwu, Nkunku, Chukwuemeka, Jackson, Gusto és Chalobah is kimarad.

[4397800] 2024-01-26 20:45:00 Chelsea - Aston Villax;

Az Aston Villa sincs rossz passzban, ugyan a karácsonyi fordulóban 3-2-re kikapott a Manchester United ellen, ám azóta a PL-ben lenyomta a Burnleyt (3-2), majd szűk két hete gól nélküli remit játszott az Everton otthonában, így a negyedik helyen áll a táblázaton (igaz, az eggyel kevesebb meccset megvívó, második helyezett Manchester Citnyek is ugyanúgy 43 pontja van). Az FA Kupában a Middlesbrough csapatát búcsúztatta, miután idegenben 1-0-ra nyert ellene, így ugye a legjobb 32 között jár.

Kimaradóik ugyanakkor nekik is lesznek, hiszen Buendía, Mings és Traoré biztosan nem játszik, míg Digne, Torres és Ramsey szereplése kérdéses pénteken.

Mire érdemes fogadni?

A felek idén egyszer már találkoztak, méghozzá a PL keretén belül, amikor is a Stamford Bridge-en az Aston Villa 1-0-ra tudott nyerni, még szeptember végén.

A vendégsiker most is benne van a pakliban, azonban nem vitás, hogy erre a kupasorozatra is jobban ráfeszül a Chelsea, míg a birminghamiek minden bizonnyal inkább a bajnokságra (és az európai kupaporondra) fókuszálnának, ahol kedden újabb rangadó vár rájuk, hiszen a Newcastle együttesét fogadják, igaz, a Kékek szerdán az Anfield Roadra utaznak...

Ebben a fordulóban még van újrajátszás, amit minden bizonnyal egyik fél sem szeretne, főleg nem a Chelsea, amely csapat alighanem a legjobbjaival áll ki, míg a Villánál az előzetes hírek alapján van esély a tartalékolásra, így a hazaiakkal tartunk. No, de csak -0,25-ös ázsiai hendikeppel visszük el a londoniakat, amely tipp teljesen csak akkor veszítene, az Aston Villa nyerne.


✅ Tipp #1: Chelsea -0,25 (ázsiai hendikep) @1.77

Fogadási határidő: január 26. 20:45