FA Kupa

Nyílt játékra számítunk, de a gólokban nincs érték... Tipp a Villa - Chelsea-re

Újra viharfelhők gyűlnek a Chelsea felett, az Aston Villa már egyértelmű favorit a bukmékereknél a londoniakkal szemben.

Kedden és szerdán az FA Kupa negyedik fordulójának újrajátszását rendezik, az Aston Villa-Chelsea párharc pedig kiemelkedik a felhozatalból. A londoniak újra lefelé tartanak, míg a Villa egy kisebb hullámvölgyből próbál kilábalni, így nem véletlen, hogy akár négyszeres pénzt is érne a vendégsiker.

Bár bejutott a Ligakupa döntőjébe a Chelsea, egyre mélyebbre kerülnek Sterlingék ebben a szezonban. A jobb periódus után két vereség jött a Liverpool és a Wolves ellen. A nyolc bekapott gól ráadásul borzasztóan néz ki, még ha többször is balszerencséje volt a Kékeknek. Ennek ellenére hétfőn megerősítették a posztján Pochettinót, a február végi Ligakupa döntőig ő vezetheti a csapatot.

Az Aston Villa sincs a legjobb formájában, noha a hétvégén a Sheffield United otthonában egy ötöst gurított, de a január már közel sem alakult úgy, ahogy a november-december. Ennek ellenére természetesen bőven a várakozások felett szerepel a Villa, a PL-ben a negyedik helyet továbbra is őrzi, emellett pedig a KL-ben várja az ellenfelét a nyolcaddöntőben.

Az első meccset 12 napja játszották a Stamford Bridge-en, az a meccs 0-0-ás végeredményt hozott, de a Chelsea ott is ordító helyzeteket hagyott ki. Idegenben azért jóval nehezebb dolga lesz, hiszen a Villa otthon a Newcastle elleni vereség ellenére egész évben nagyon meggyőző volt.

Mire fogadjunk?

Nagy kérdés, hogy a Villa milyen taktikát választ. Unai Emery szereti magasan meghúzni a védővonalát, de a Chelsea ellen ez nem biztos, hogy a legjobb taktikának ígérkezik. Az első meccs gólcsendje után nehéz elképzelni, hogy most se lássunk gólt, de a bukmékerek is hasonlóan gondolkodnak, így a mindkét csapat szerez gólt nem fizet jól.

A találkozó talán a vendégeknek lehet fontosabb, hiszen a Villának a bajnokság prioritást kell élvezzen, a Kékeknek pedig már a PL-ben a Konfernecia Ligás helyért küzdhetnének, ami aligha jelent komoly motivációt.

A szögletekben látunk opciót ezen a 90 percen, ugyanis a 9.5-es egál határ jónak ígérkezik. A nyílt játék garantáltnak tűnik a csapatok helyzetében, ez pedig a szögleteket is elősegítheti. Mindkét csapat játékában alapvetően is benne vannak a szögletek, idei két meccsükön 11 és 14 sarokrúgást végezhettek el a csapatok.


✅ Tipp #1: Több, mint 9.5 szöglet @1.89

Fogadási határidő: február 7. 21:00

 

[4414614] 2024-02-07 21:00:00 Aston Villa - Chelseax;