Premier League

Kemény meccs várhat a Cityre a Villa Parkban

Még az is benne van a pakliban, hogy az Égszínkékek üres kézzel távoznak Birminghamből...

Szerdán lesz az igazi nagyüzem a Premier League 15. kanyarjában, amikor is több rangadó is megrendezésre kerül. Ilyen lesz többek közt az Aston Villa-Manchester City, igaz, a fogadóirodák a vendégek felé hajlanak, hiszen az Égszínkékek győzelmére átlagosan bő 1.70-szeres pénzt ajánlanak.

Csapathírek

Az Aston Villa jó formában várja a hétközi fordulót, ugyanis az utolsó öt tétmeccsén nem veszített, s döntetlent is csak egyet játszott. A Konferencia Ligában az AZ Alkmaar (2-1) és a Legia Varsó (2-1) is fejet hajtott a birminghamiek előtt, akik így továbbjutottak, s nagy valószínűséggel meg is nyerték csoportjukat.

A PL-ben a Fulham (3-1), majd a Tottenham (2-1) legyőzését követően vasárnap csak ikszre voltak jók Bournemouthban, igaz, ha úgy vesszük egy pontot nyertek, mint kettőt veszítettek, hiszen a 90. percben sikerült egyenlíteniük. Ezen egységeknek köszönhetően pedig ugyan továbbra is a negyedik helyen tanyáznak, de mindössze négy pont volt a hátrányuk a listavezető Arsenallal szemben a játéknap előtt, míg szerdai ellenfelüktől egy egységre voltak.

Hiányzók terén is jól állnak Emeryék, ugyanis már csak a régóta maródi triójukra (Buendía, Mings, Traoré) nem számíthatnak, vagyis Kamara letöltötte eltiltását, így szerdán visszatérhet a középpálya közepére.

Habár a Manchester City október eleje óta nem veszített tétmérkőzést, nincs túlságosan jó passzban. A Bajnokok Ligájában a Lipcsét 3-2-re legyőzte (0-2-ről sikerült fordítania), amivel megnyerte csoportját, a bajnokságban viszont az elmúlt három fordulóban nem tudott győzni...

Igaz, gyorsan tegyük hozzá, hogy kvázi három rangadót vívtak Guardioláék, akik a Chelsea-vel 4-4-et, a Liverpoolal 1-1-et, míg vasárnap a Tottenhammel 3-3-at játszottak. Valamennyi meccsükben pedig közös, hogy hiába álltak jól, a mérkőzés végén az ellenfél rendre egyenlíteni tudott...

A Kékek a 95., a Vörösök a 80., míg a Spurs a 90. percben egalizált, az így elveszített hat egység pedig azt jelenti, hogy a City átadta a vezető pozícióját a PL-ben, sőt, egészen a harmadik helyig csúszott vissza, s immáron (a hétközi forduló előtt) három pont volt a hátránya az Ágyúsokkal szemben.

Mindemellett újabb játékosok estek ki (igaz, Kovacic hétvégén már játszott), hiszen a régóta maródi De Bruyne és Nunes mellett Rodri és Grealish eltiltás miatt nem léphet pályára szerdán, míg az eddig remek szezont futó Doku szereplése bizonytalan a Villa Parkban, akit a Tottenham ellen le kellett cserélni.

Mire érdemes fogadni?

A két együttes a tavalyi szezonban kétszer mérte össze tudását, Birminghamben 1-1-re végeztek, míg az Etihad Stadionban a manchesteriek 3-1-re tudtak nyerni a PL keretén belül.

Az előjelek alapján most inkább az előbbi eredmény vizionálható, hiszen a vendégek kisebb gödörben vannak, több hiányzójuk is lesz, míg az Aston Villa nincs rossz passzban, kemény ellenfélnek számít Emery érkezése óta, pláne az ilyen kaliberű meccseken, ahol papíron teher és tét nélkül játszhat.

Mindezek után egy szoros meccs vizionálható, amelyben lényegében bármi benne lehet, így egy fogadáskészítős tippel próbálnánk meg nyerészkedni. Szerintünk a mindkét csapat szerez gólt opció zöldülhet, ugyanakkor önmagában ez nem fizet sokat, ám mivel szoros mérkőzés várható, a több, mint 3,5 büntetőlap tippet, ha hozzácsapjuk, akkor már bőven duplázós szorzót kapunk, ami megér egy misét. Pláne, hogy a hazaiak 2,50, míg a vendégek 2,29 büntetőlapot átlagolnak az idei szezonban, a spori pedig az a Brooks lesz, aki ezt a határt a most futó idényben többnyire megugrotta...


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt + Több, mint 3,5 büntetőlap @ 2.10

Fogadási határidő: december 6. 21:15