Serie A

Mourinhóról szól majd a római derbi? - íme vakmerő tippjeink

Napokkal ezelőtt megkezdődött az üzengetést, így a pályán és a pályán kívül is elszabadulhatnak az indulatok.

Ha római derbi, akkor a helyezés szinte soha nem számít. Legyen ez a meccs élcsapatok randevúja vagy középcsapatok összecsapása, lényegtelen, a tét ugyanis óriási, kifogásnak pedig a vesztes oldalon helye nincs. Azért mégsem árt megemlíteni, idén a 10. helyezett Lazio fogadja a 7. Roma gárdáját, vagyis mindkét fél idénye finoman szólva is lehetne jobb, ráadásul egy "hazai" sikerrel jöhetne is a helycsere.

A mérkőzésre való felkészülés már a hétközi kupameccsek előtt megkezdődött, amikor is Maurizio Sarri pontosan azt mondta, a Slavia elleni találkozó csak egy barátságos meccs lesz a Roma számára, némileg lenézve ezzel mind a Farkasokat, mind a cseheket. Az üzengetés persze kétoldalú volt, hiszen Mou egyenesen kollégájának pörkölt oda egy füstölgőset.

 

"Ami Sarrit illeti, azt hiszem, ha valakinek meg kellene sértődnie a megjegyzései miatt, az a Slavia, nem én. Úgy hangzik, mintha a Slavia nem lenne jó csapat. Én mindig tisztelem az ellenfeleimet. Már mondtam, hogy a Slavia egy kiváló csapat. Talán az teszi a különbséget egy edző vagy egy játékos karrierjében, hogy hogyan közelíted meg a mérkőzéseket. Talán a különbség egy 26 trófeát nyert edző és egy olyan edző között, aki nem sokat nyert, pontosan ez a mentalitás - minden meccset komolyan venni, és nem tekinteni egyetlen meccset sem barátságosnak" - idézi a Special One szavait az asroma.hu.

Ezek után aztán a Roma csúfos vereséget szenvedett a cseh fővárosban, az edző pedig nem is engedte nyilatkozni játékosait, helyettük Mourinho vitte a prímet, kiemelve, hogy a Slavia megérdemelten nyert 2-0-ra.

A sikeres bemelegítés viszont összejött a Laziónak, hiszen a Feyenoord ellen egy hatpontos meccset nyertek meg a Sasok, amelyet ha elveszítettek volna, a BL-továbbjutástól is búcsút kellett volna intsenek.

Ami a kezdőket illeti, mindkét oldalon a csatárposzt lehet érdekes, hiszen Zaccagni és Abraham személyében fontos maródiak vannak, igaz, a Románál az angol támadó hiányát már megszokták. Játszhat ugyanakkor a vendégeknél az a Romelu Lukaku, aki igazi hullámvasúton mehetett keresztül a Lecce ellen, hiszen előbb büntetőt hibázott, majd az ő 96. perces góljával nyerte meg azt a találkozót a Roma.

Sarri csapatában várhatóan a Pedro-Immobile-Felipe Anderson trió kezd majd elől, míg a középpályán Rovella kisebb meglepetésre a kezdőbe várható.

A hangulat alighanem igen paprikás lesz, már csak az edzői felkonfok miatt is, nem is véletlen a bukik 7.0-s határa erre a meccsre. A tavalyi találkozójuk a Lazio pályaválasztásával összesen 9 lapot hozott, míg Marusicot és Cristantét a lefújás után szórta ki Massa sporttárs, aki vasárnap este is fújja majd a sípot.

Nem is kérdés, hogy bejátsszuk a cserepados/edzős lapot, illetve kiállítást. Mindemellett pedig nem érezzük teljesen jogosnak, hogy a Lazio a favorit itt, így ázsiai hendivel nyeretjük a Sasokat.

 


✅ Tipp #1: Vezetőedző vagy cserejátékos sárga lapot kap @3.00
 

✅ Tipp #2: Vezetőedző vagy cserejátékos sárga lapot kap @9.00
 

Tipp #3: Lazio +0.0 @2.05



Fogadási határidő: november 7. 21:00