Serie A

Brutális rangadók, izgalmas tippek! - ötletelő az Inter-Roma és a Napoli-Milan derbikre

3 rangadót is rendeznek ebben a fordulóban, lássuk most a vasárnapi csúcsmeccseket.

Két remek rangadót is rendeznek Itáliában, hiszen a bajnokesélyes Inter a Mourinho-vezette Romát, a tavalyi bajnok Napoli pedig a két évvel ezelőtti aranyérmes Milant fogadja. Az oddsok alapján azért különösen Milánóban van favoritja a 90 percnek, de olyan nagyon nem lepődhetnénk meg a vendégek pontszerzésén sem.

 

Inter-Roma

Igen hosszú, 11 meccsből álló sorozatot tört meg tavaly a Roma azzal, hogy nyerni tudott az iparvárosban. Azon a mérkőzésen Dzeko büntetőt hibázott, többek között emiatt tudott nyerni José Mourinho együttese a San Siróban. Az örök városban nem maradt el a revans, de az Inter 2-0-s győzelme ekkor csak a bronzéremhez volt elegendő.

 

A két csapat között lévő 8 pontos különbség mutatja, ki is fut jobb szezont idén, de a Roma aggasztóan jó formát kezd mutatni, hiszen utolsó öt meccsét megnyerte, 13 szerzett góllal. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon könnyű meccsei voltak Lukakuéknak, de a szezon korai szakaszában ezeket sem tudták igazán hozni a Farkasok.

Dybala személyében ezúttal is hiányzik majd Mou egyik legfontosabb embere, de Abraham, Kumbulla, Pellegrini és Sanches is maródi, míg a túloldalon ismételten az Arnautovic-Cuadrado duó említhető meg.

A hétközi kupameccsek miatt mindkét edző rotálhatja kezdőjét, ráadásul az Inter-játékosok mintegy 50 órával többet is pihenhettek. Barella, Thuram, Dimarco és Darmian kerülhetnek be az egyik, Belotti, Paredes, Karsdorp és Patricio pedig a másik oldalon az alapcsapatba.

1.60 körüli szorzóért nem vennénk ki az Intert, de egyértelmű, hogy esélyese a meccsnek a Nerazzurri. Ezúttal mi viszont a lapokra megyünk rá, aminek az oka Fabio Maresca. A 42 éves rigó a liga legkeményebb bírói közé tartozik, 6-7 sárga lapra pedig ezúttal is jó kéne legyen.

 


 

Tipp #1: 5.0 sárga lap felett @2.01
 

Fogadási határidő: október 29. 18:00


 

Napoli-Milan

 

Míg az Inter a bajnoki címért, a Roma pedig reálisan az Európa Liga-indulásért küzdhet majd a szezon végén, addig a Milan és a Napoli esetében a cél a 2-4. hely elérése lehet, így közvetlen vetélytársakról van szó. Jelenleg a Rossoneri áll az éllovas városi rivális mögött és még egy nápolyi győzelem sem jelentene előzést a déliek számára, de azért ez számít a kevésbé egyértelmű rangadónak - ez látszik a Partenopei bőven 2 feletti szorzójából is.

Merthogy nem fut rossz szezont idén Stefano Pioli gárdája, de az is egyre biztosabb, hogy a tavaszi szezonban már nem lesz több frontos a küzdelem, a Milan ugyanis egyre rosszabb helyzetben van a Bajnokok Ligájában. 3 meccs alatt gólt sem szereztek Leaóék, ami luxus egy halálcsoportban.

A Maradonába többen nem utazhattak el, Thiaw eltiltott, Chukwueze, Loftus-Cheek, Caldara, Bennacer és Jovics pedig sérültek, Okafor viszont már teljes edzésmunkát végezhetett. Ugyan a friss igazolás kezdetése nem várható, de az tény, hogy több kell majd a Pulisic-Giroud-Leao triótól, hiszen az utolsó négy meccsen rúgott egyetlen gól, azért nem túl erős.

Ha rúgott gólok, akkor viszont Nápolyban kevesebb a probléma, 20 a bajnokságban, 5 a BL-ben, a címvédő pedig alighanem tovább is jut a kvartettjéből. Korai még következtetni, mire is lehet képes idén Rudi Garcia csapata, de sokan jóval szkeptikusabbak voltak az edzőváltás után, mint ahogyan kezdte a szezont a Napoli.

A gólkirály Osimhen viszont továbbra is sérült, így marad a Kvaratskhelia-Raspadori-Politano trió, amely így is komoly fejtörést okozhat Maignanéknak.

Hiába a tavalyi bajnoki cím, a Milan 4 pontot szerzett a Napoli ellen, ennek ellenére mi ez a 90 percet a vendéglátóknak adjuk. A francia mesterrel is erős a Napoli, ahogyan Osimhen hiánya sem érintette érzékenyen a Partenopei-t. Az ázsiai hendikepes tippünk mellett egy erős gólszámos ötletünk is van, ami csak akkor lenne teljesen vesztes, ha Raspadoriék egyáltalán nem szereznének gólt.

 


Tipp #1: Napoli -0.25 @1.86
 

Tipp #2: Napoli 1.25 gól felett @1.82
 

Fogadási határidő: október 29. 20:45