Foci-vb 2022

Mumusuk ellen kezdenek Messiék - tipp a vb-selejtezőre

  • varin

Argentína jó formában van, ám rengeteg a rutintalan játékos a keretben.

Pénteken hajnalban megkezdődnek a dél-amerikai vb-selejtezők, amely lebonyolítása a szokásosnak mondható. Az első négy kvalifikálja magát a 2022-es katari vb-re, az ötödik pedig pótselejtezhet egy négyes tornán. Argentínának ezúttal nem is lehet más célja, mint kicsit nyugodtabb körülmények között kijutni a viadalra, mint legutóbb.

{"headTitle":"Argentína-Ecuador","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-10-09 02:10","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Argentína","odds":"1.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.98","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Ecuador","odds":"9.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Lionel Scaloni válogatottja nem hemzseg igazán a rutinos játékosoktól, habár egy Ecuador-Bolívia kettőst tartalékosan is illik lenyomni. Lionel Messi mellett Paulo Dybalát érdemes kiemelni a csatársorban, persze nehéz lenne a futottak még kategóriához sorolni egy Lautaro Martínezt vagy Lucas Ocampost.

Argentína várható kezdőcsapat
Emiliano Martínez; Gonzalo Montiel, Lucas Martínez Quarta, Nicolás Otamendi, Nicolás Tagliafico; Rodrigo De Paul, Leandro Paredes, Lucas Ocampos; Lionel Messi, Lautaro Martínez.
Forrás: mundoalbiceleste.com

Mint látható, a támadó sor igencsak erősnek tűnik, ahogyan Otamendinél, Tagliaficónál és Paredesnek sem hiányzik a rutin, Emiliano Martínez kapus viszont első válogatottságára készül és előtte Quarta is csak harmadszor húzhatja fel a mezt.

Ki ne tudná, hogy az elmúlt években szinte semmi sikere nem volt Messiéknek, 2019-ben is csak egy Copa-bronz jutott az Albicelestének. Minden bizonnyal Lionel Messi utolsó világbajnoksága következik, így a jó forma és a meggyőző felkészülés kiemelten fontos. 2019 őszén nem is volt gond a játékkal, a 3-3-0-s mérleg önmagában nem kiugró, de ha hozzátesszük, hogy Scaloni fiai verték a brazilokat, hatost hintettek Ecuadornak is remiztek a németek ellen, rögtön más megvilágításba kerül a sorozat.

Embed from Getty Images

Ecuador esetében hasonló jó formáról azért nem lehet írni, a Copán 1 ponttal estek ki a csoportból, azt követően pedig egy elfogadhatónak tűnő 3-0-2-es mérleget hoztak amerikai csapatok ellen. A közép-amerikai együttesnél több a rutinos játékos, az olyan nevek, mint Noboa, Ibarra vagy Enner Valencia, már sokaknak ismerősen csenghetnek.

Természetesen csak az október 6-1-ből nem szabad kiindulni, de ha van csapat, amely ellen nem fog lazázni Argentína, az Ecuador. 2015-ben nyerni tudott a "kiscsapat" idegenben, ha pedig 2004-ig lapozunk vissza, az összmérleg mindössze 4-4-3 a kék-fehér csíkos mezesek javára.

Mindent összegezve, Argentína előtt egy kötelező győzelem ám, erős támadósorral lépnek pályára és Messi is biztosan motiváltabb lesz, mint a Barcelonában. Ez pedig elég biztosíték számunkra egy HT/FT fogadásra.

{"headTitle":"Argentína-Ecuador","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-10-09 02:10","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Félidő/Vége: Argentína/Argentína","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3238974] 2020-10-09 02:10:00 Argentína - Ecuadorx;