Felkészülés

Mire fogadjunk a német-argentin felkészülési csúcsmeccsen?

  • gb1

Igazi csemege vár szerdán a válogatott futball szerelmeseire, hiszen a Nationalelf a La Albicelestét fogadja.

A németek egyik legjobb formában lévő támadója, Gnabry szerdán is lecsaphat. fotó: Twitter

A nemzetközi futball egyik legnagyobb rivalizálása folytatódik szerdán, amikor is Németország a Signal Iduna Parkban fogadja Argentína legjobbjait. Az oddsok alapján jócskán a hazaiak a favoritok, amit nagyrészt köszönhetünk Lionel Messi és további dél-amerikai sztárok távollétének - lássuk hát az esélyeket.

{"headTitle":"Németország-Argentína","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-09 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Németország","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.98","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Argentína","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A két együttes komoly közös múlttal rendelkezik, hiszen három alkalommal is szembekerültek a legkomolyabb színpadon, azaz a világbajnokság döntőjében. Legutóbb erre 2014-ben volt példa és az utolsó egymás elleni meccsüket is még abban az évben játszották - az argentinok némileg visszavágtak az 1-0-ra elbukott döntőért, ugyanis Düsseldorfban 4-2-re verték Löw csapatát. Öt év telt már el azóta, de egyik fél sem találta igazán önmagát az eltelt idő alatt, a fiatalítás és a megújulás azonban az utóbbi időben kezdi meghozni az eredményeket.

A Nationalelfnél az elmúlt évek döcögős teljesítményei ellenére Joachim Löw meg tudta tartani állását és úgy tűnik, hogy kezd a kezei alól kinőni egy újabb sokra hivatott társaság. A támadópotenciáljuk az, ami igazán kiemeli őket vetélytársaik közül - 17-et vertek az utóbbi 5 Eb-selejtezőn -, de a hátsó szekcióban még nem sikerült rendezni a sorokat. A csapatot bő egy évtizede irányító mester keretében a gólokat immár Wernertől, a pazar formában lévő Gnabrytól és az U21-es Eb-n berobbanó Waldschmidtől kell várni.

Kisebb változtatásokra azért lehet számítani a kezdőt illetően - egyrészt Neuer helyett Ter Stegen őrzi majd a hálót, Marco Reus, Timo Werner térdprobléma- és megfázás miatt. Matthias Ginter, Ilkay Gündogan és Toni Kroos pedig szintén kisebb sérülés miatt nem léphet pályára. 

[3005156] 2019-10-09 20:45:00 Németország - Argentínax
[3005156] 2019-10-09 20:45:00 Németország - Argentínax;5

A semleges és vendégszurkolók komoly bánatára nem csak Messi, de Di Maria és Sergio Agüero sem utazott el Dortmundba. Érdekes módon a Bolha még mindig három hónapos eltiltását tölti, amit a Copa Americán elejtett negatív kommentjei miatt kapott. A legnagyobb nevek hiányában persze itt a lehetőség a bizonyításra olyan sztárpalántáknak, mint Dybala, vagy az Inter-csatár Martineznek, aki legutóbb hármat vágott Mexikónak.

Felkészülési meccsről lévén szó nem számítunk túlzottan feszes játékra. A főszerep a kísérletezésé lesz mindkét oldalon, így eléggé adja magát a mindkét csapat lő gólt opció. Kimenetel szempontból mi inkább hagyjuk a meccset, hiszen az argentinokhoz hasonló támadóerővel bíró Hollandia is négyet vágott a németeknek, akik pár nap múlva ráadásul tétmeccset játszanak.

{"headTitle":"Németország-Argentína","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-09 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3005156] 2019-10-09 20:45:00 Németország - Argentínax;