Copa América

Messi kőkeményen bírózik, méghozzá nem ok nélkül...

  • varin

Argentínát a kihagyott helyzetek mellett a játékvezetői ítéletek is sújtották.

Szerdán hajnali fél 3-tól játszották az előrehozott döntőnek is beillő Brazília-Argentína meccset, amely az előre várt vehemenciával, nagyjából az előre várt végeredményt hozta. Úgy tűnik, hazai pályán a Selecao verhetetlen, ha pedig nem, akkor ezen a bírók segítenek - legalábbis erre utalt Lionel Messi meccs utáni nyilatkozata.

A 90 perc egyébként két hasonló képességű csapat harcát hozta, szó sem volt kőkemény brazil dominanciáról, amelyet a 4-14-es lövési statisztika és a két argentin kapufa is mutat. Azt viszont nehéz tagadni, hogy a játékvezetés igencsak részrehajló volt.

Fotó: MyKhel

"Egyszerűen nem voltak jobbak nálunk. Találtak egy korai gólt, majd szereztek még egyet, amely előtt mi kellett volna tizenegyest kapjunk.  Hihetetlen, hogy azt az esetet végig sem nézték. Baromság az egész és ez ment az egész meccsen... Nem kifogásokat keresünk, de a szövetségnek is felül kell vizsgálnia a történteket" - nyilatkozta a meccset követően Messi, néhány "bullshit"-tel nyomatékot adva mondandójának.

Tény, ami tény, igencsak furcsa volt, hogy a Firmino gólját megelőző büntető-gyanús helyzetet egyszer sem játszották vissza, és arra utaló jel sem volt, hogy vizsgálják az esetet. Ugyan azt nem láthattuk, hogy Agüeróval mi történt, azt viszont tökéletesen, hogy már 2-0-nál Arthur a tizenhatoson belül body checkelte Otamendit úgy, hogy a labda a közelben nem volt még és a középpályás kizárólag az ellenfelet akarta leteríteni, ám a VAR-vizsgálat után ez az eset sem ért büntetőt.

Mindenesetre sajnálatos, hogy ennek a nívós Copa América-elődöntőnek ilyen módon kellett eldőlnie, többet érdemeltek volna a remekül küzdő argentinok, mint ilyen bíráskodás.

Ami a végső sikert illeti, a fogadóirodák immáron biztosra veszik a házigazda győzelmét, hiszen habár még döntőbeli ellenfelük sincsen, 10 ezer forintra most is csak 2500 lenne a haszon, míg Chile 5.50-es, Peru 15-szörös pénzzel kecsegtet.

{"headTitle":"Melyik csapat nyeri a Copát?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-04 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Brazília","odds":"1.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Chile","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Peru","odds":"15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}