Olasz foci

Komoly roncsderbi lehet az esti rangadó Itáliában - tipp a Milan meccsére

  • varin

Két gyengén szereplő, már két vereségnél tartó csapat találkozik a Bikák otthonában.

Nincs különösebb köszönet abban, ahogyan idén szerepel a Torino és a Milan együttese, a mérleg mindkét oldalon 2-0-2. A fordulózáró találkozó tehát leginkább arról dönt majd, melyik léket kapott hajó süllyed még mélyebbre, emiatt viszont aligha várhatunk látványos, szórakoztató futballt a Stadio Olimpico Grandéban.

{"headTitle":"Torino-Milan","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-26 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Torino","odds":"2.49","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Milan","odds":"3.13","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Kezdjük a hazaiakkal, akiknek - mint arra jól emlékezhetünk - a szezonját éppen egy magyar csapat, a Debrecen rúgta be. Az első három EL-selejtezős mérkőzésen még minden szép volt, három siker, 12 lőtt gól, ez megalapozhatta volna a jó rajtot a Serie A-ban is. Ám erről szó sem volt, Walter Mazzari csapata úgy gyűjtött hat egységet, hogy a Leccétől és a Sampdoriától is kikapott, Bergamóban viszont nyerni tudott. Mindemellett a kupakaland is hamar véget ért, hiszen a Wolverhampton kettős győzelemmel intett búcsút Belottiéknak.

A hangulat tehát aligha jó most a Bikáknál, két vereségből érkezni fájdalmas élmény, de legalább sérültek terén nem áll rosszul Mazzari, hiszen csak a hetek óta maródi Ansaldi nincs bevethető állapotban.

Milánó piros-fekete felében már lényegesen rosszabbul cseng az a hat pont. Négy kilátástalanul gyenge meccs, elképzelést nélkülöző futball, 360 perc alatt két lőtt gól és "hazai" vereség a városi derbin. Látszólag semmi sem működik Marco Giampaolo csapatánál, amit tovább tetéz a kezdőcsapat folyamatos változtatása.

Négy meccs, két gól, abból egy tizenegyesből - ez idén Piatek és a Milan támadósorának mérlege - Fotó: EPA

"Elveszíteni egy városi derbit mindig hatalmas csalódás. Reménykedünk, hogy ennél jobban alakulnak majd a dolgok, méghozzá minél hamarabb" - adta ki a burkolt utasítást Zvonimir Boban, a klub igazgatója.

A horvát szakember szavai mellett a klub még nyilatkozatban is közölte, Giampaolo teljes támogatást élvez a vezetőség részéről, ám jól tudhatjuk, hogy ha már egy ilyen kommünikére van szükség, az sosem jelent jót.

A vendégek kezdőjét illetően rengeteg a kérdéses pont, szinte lehetetlen megjósolni, éppen mit talál ki a szakember. Az első információk szerint három új igazolás is kezdhet, így Theo Hernandez, Ismael Bennacer és Rafael Leao is pályán lehet a kezdő sípszó pillanatában.

Adott két nagyon gyengén teljesítő csapat és egy keménynek ígérkező 90 perc. Egyik támadósor sincs a helyzet magaslatán, ráadásul a két csapat az utolsó két szezonban csak underes meccset játszott. A Milan 2-3-as gólkülönbsége és a felek formája most az under felé hajlítják a mérleg nyelvét, azon pedig egyáltalán ne lepődjünk majd meg, ha még akár a 1.5-es line-nak is alatta maradnak a csapatok.

{"headTitle":"Torino-Milan","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-26 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2.5 gól alatt","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3135475] 2019-09-26 21:00:00 Torino - AC Milanx;