Serie A

Bődületesen nagy meccs lesz! - tipp a hétvége legfontosabb olasz meccsére

  • varin

A Spezia és a Torino csapatára igazi pokoli ütközet vár, amely a kiesésről is dönthet.

Igaz, mindössze néhány percre voltunk attól, hogy ennek a mérkőzésnek semmilyen tétje se legyen az egyik fél számára, hiszen amennyiben a Spezia megtartotta volna előnyét Genovában, már biztos bennmaradó lett volna. Érdemes volt egyébként figyelni a hétközi meccsek függvényében a mostani 90 perc szorzóját, hiszen amikor a hajrában a vendégek megszerezték a vezetést a Samp ellen, a közben hét gólt beszedő Toro győzelme egészen 1.90-ig zuhant le, majd érthető módon a genovai csapat gólját követően visszakúszott 2.40-ig.

A sportfogadók kedvenc hetei következnek! Kaszálj te is a tutikkal!

Mivel ezt a mérkőzést rendezik szombaton és a Benevento csak vasárnap lép pályára a Crotone ellen, nem spekulálhatnak a felek a Boszorkányok amúgy sem túl valószínű botlására. Bár a Crotone kisebb meglepetésre csütörtökön elkapta otthon a Veronát, azért a Benevento 1.50-1.60-as szorzója nem véletlen. Amennyiben ugyanis Pippo Inzaghi fiai kikapnak, biztos kiesők, míg döntetlen esetén csak a Spezia-győzelem tarthatja még benn őket.

Aki tehát nyeri a Spezia-Torino meccset, biztosan marad a Serie A-ban, míg a vesztes fél tovább matekozhat. 

Ugyan könnyebbség lehetne a Bikáknak, hogy eggyel kevesebb meccset játszottak, ám mint arra a kiesős cikkben is céloztunk pénteken, nem várhatnak ingyen pontokat a Laziótól, sem azért, mert a rómaiaknak is fontos a meccs, sem pedig a két Inzaghi okán.

Ha nagyon mélyre ásunk a matematikában, azt állapíthatjuk meg, hogy a döntetlen egyik csapatnak sem igazán jó. Egyrészt abban nem bízhatnak, hogy a Crotone pontot csen, másrészt remi esetén a Bikák ellen rosszabb lenne az egymás elleni összevetés, vagyis Italiano mester fiai pontkényszerbe kerülhetnének a Roma ellen, ha a Benevento esetleg veri a Torinót.

Senki ne ekézze magát, ha a fenti matek és a különböző szcenáriók lefárasztották, hiszen valóban ilyen összetett a helyzet. Nincs igazán értelme matekozni a szombati meccsen, felesleges biztonsági x-re játszani vagy óvatoskodni, a helyzet az: amelyik csapat nyer, biztosan bennmarad.

Hogy ebből most akkor egy bátor, támadó futball születik vagy egy visszahúzódó, "majd jön a másik" stílus, azt nehéz megjósolni, arra viszont merünk fogadni, hogy Daniele Orsato dirigálása mellett nem végeznek a csapatok öt lap alatt, ahogy nem tették az odavágón sem, amikor 8 kártyát osztott ki Fabbri.

{"headTitle":"Spezia-Torino","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-15 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5 lap felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3429006] 2021-05-15 15:00:00 Spezia - Torinox;