Olasz Kupa

Lapok, szögletek, gólszám, hendi - mindenre is fogadunk szerdán!

  • varin

Nem a legizgalmasabb párharcok vannak a szerdai kupamenüben, de azért 4 tippünk így is van.

Két bravúrcsapattal folytatódik az Olasz Kupa negyeddöntőinek sora, hiszen a bajnoki címvédő Milant kiverő Torino és a leendő bajnok Napolit kicsapó Cremonese látogat Firenzébe, illetve Rómába. A favorit csapatok a vendéglátók, de lássuk, van-e még egy csoda a "kicsikben".

Fiorentina-Torino

Rögtön faramuci is némileg "kicsinek" nevezni azt a Torinót, amely négy hellyel és három ponttal előzi meg a Firenzét, de az oddsok alapján azért a Violák sikere várható. Meglepő dolog ilyet kijelenteni a bajnokság felénél, de hatalmas tét egyik csapat számára sincs már a szezonban, így lehet prioritás a kupa. Az egyedüli lehetőség, ha egy BL-induló nyeri a Coppát, mert így a bajnokság 7. pozíciója EKL-indulást ér, máskülönben a 6. helyre sincs esélye a feleknek, ahogyan ki sem eshetnek.

Így viszont mi egy kifejezetten nagy téttel bíró párharcot vizionálunk, amely győztese ráadásul a Roma-Cremonese továbbjutójával találkozik, vagyis nem tűnik annyira messzinek egy döntő sem. Rögtön érdemes azonban visszább venni a "lapos agarakkal", hiszen az a Daniele Doveri vezeti a 90 percet, aki idén 10 meccsen 34 lapnál jár, 5.5-es line-on pedig 22/23-ban még nem overezett.

Így tehát behúzzuk a szokásos "Doveri-tippet", míg mellette underezünk. Néhány napja találkoztak a bajnokságban, akkor Torinóban egy gól esett, ráadásul mindkét együttes gólátlaga 2.5 alatt van úgy, hogy 8 overre 12 under jut.

{"headTitle":"Fiorentina-Torino","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-02-01 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5.5 lap alatt","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"2,25 gól alatt","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Roma-Cremonese

Lényegesen simább meccs várható a Stadio Olimpicóban, ahová a Cremonese látogat. A 21. fordulót is úgy kezdi meg az újonc, hogy várat magára az első Serie A-sikere, igaz, hétvégén a Lecce ellen ez még akár össze is jöhet. Jelenleg 10 pont választja el a Cremót a vonaltól, de ez lassan tényleg a menthetetlen kategória, így reálisan nézve azért küzdenek Okerekéék, hogy szépen búcsúzzanak, megfűszerezve egy esetleges nyári kontraktussal egy bennmaradóhoz.

A szép búcsú pedig már kapott egy kis alapot, hiszen azt a Napolit győzte le a Cremonese, amely a bajnokságban 45 ponttal előzi meg, így pedig véleményünk szerint a kupára is megjött az éhség, ha már a Serie A-ban reménytelen a helyzet.

A Románál a hétvégén jött a számított vereség, de azért a Napoli ellen így is helyt tudott állni José Mourinho csapata. Noha Josénak biztosan fontos a kupa, a BL-indulás 1 pontra van, így kérdéses, milyen kezdővel is operál majd a Special One. Abból esetleg kiindulhatunk, hogy a másodosztályú Genoa ellen is kezdett Abraham, Zaniolo és El Shaarawy, így olyan nagy pihentetésre nem számítunk.

Az előzetes kezdők egyébként Shaarawy-Abraham duóra tippelnek, de akár még Andrea Belotti is beállhat, akinek minden apró siker jól jön, hiszen 16 bajnokin még 0 gólnál jár, igaz, ehhez csak 386 perc járul.

Mi elvisszük a -1.25-ös ázsiai hendikepet, sima római sikert várunk. A másik ötletünk itt nem a lapokra, hanem a szögletekre vonatkozik. Itt 2.5-es hendikepet kapunk az újoncra, noha átlagosan több szögletet lő, mint a Roma. Itt most sima meccset várunk, márpedig a Cremonese az augusztusi római bajnokin úgy is megnyerte 6-5-re a szögleteket, hogy csak a 65. percben jött a Roma vezető és győztes találata.

{"headTitle":"Roma-Cremonese","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-02-01 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Roma -1.25","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Cremonese +2.5 szöglet","odds":"1.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
2023-02-01;141