Angol foci

Nem véletlen, hogy az újonc favorit a "topcsapat" ellen - tipp a Championship rajtjára

  • varin

Mindkét oldalon rengeteg a kérdőjel, ebből pedig nem lesz egy bátor 90 perc a Championship nyitómeccsén.

A Championship 2019/20-as idénye pénteken este rajtol, méghozzá a Kenilworth Roadon, ahol is a Luton Town fogadja a Middlesbrough-t. A felek között a Transfermarkt adatai szerint mintegy hatszoros értékbeli különbség van, ám a mérkőzésnek a hazai gárda a favoritja, nem véletlenül.

{"headTitle":"Luton Town-Middlesbrough","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-02 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Luton Town","odds":"2.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen ","odds":"3.18","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Middlesbrough","odds":"2.96","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Mint arról a részletes szezonelőzetesben is írtunk, a Boro kerete és szakmai stábja szétszéledt, így a 18 fős keretet a 39 éves Jonathan Woodgate-nek kell valahogy összefognia. Ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a Boro már tavaly is igen hektikus csapat benyomását keltette. Noha többen bajnokesélyesként tekintettek a Riverside csapatára, végül a rájátszás is elmaradt.

A nyári "erősítések" is aggasztóak lehetnek, hiszen a Boro legnagyobb problémáját nem sikerült orvosolni. Tavaly a csapat 46 meccsen 49 gólt szerzett, amely mutatónál csak két kieső, valamint a Millwall produkált rosszabbat.

Ennek ellenére távozott Martin Braithwaite, csatárt pedig egyáltalán nem is igazoltak. Az egyetlen már bizonyított gólvágó a csapatban Britt Assombalonga, ám csak rá építeni a teljes támadójátékot úgy, hogy a fazonszabász Downing is távozott, nagyon bátor feladat.

A Luton Town szereplése igazi sikersztori, két éve még a negyedosztályban voltak, de egy évtizedben belül még amatőr ligában rúgták a bőrt. A Championship légköre viszont nagyon kemény, így szükségesek lesznek további erősítések a csapatnál.

A liga egyik legunderesebb csapataként a Borótól most sem várunk ellenállhatatlan támadójátékot, különösen a távozók miatt. A Lutonnak az első fordulóban egy Middlesbrough ellen remek eredmény lenne a döntetlen, nem valószínű, hogy sokat kockáztatnak majd. Nagyon remiszagú mérkőzést várhatunk, igen kevés góllal. Még akár azt is bevállalnánk, hogy egy döntetlent mindkét fél aláírna már most.

{"headTitle":"Luton Town-Middlesbrough","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-02 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2.5 gól alatt","odds":"1.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3065843] 2019-08-02 20:45:00 Luton Town - Middlesbroughx;